Новости. Росіяни знищили Палац культури "Залізничник" у Харкові

Суспільне UA, 18.08.2022.

18 серпня унаслідок ракетного обстрілу Харкова російські військові знищили Палац культури "Залізничник". Обʼєкт мав статус пам’ятки архітектури. Про це у своєму Telegram повідомив голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін.

Будівлю палацу культури звели 1927–1932 роках за проєктом архітектора А. Дмитрієва у стилі конструктивізму. До повномасштабної війни в "Залізничнику" працювали дитячі гуртки.

"Останнім часом я рідко пишу про обстріли залізничної інфраструктури. Ми просто робимо все можливе і неможливе, щоб оперативно відремонтуватись і їхати далі. (...) Я вже звик до ударів по залізниці. Так починається мій ранок — з моніторингу обстріляних залізничних об’єктів. Та бити по Палацу Культури — це особливий цинізм. Слава богу, серед залізничників постраждалих сьогодні немає. Значить будемо жити! А інфраструктуру відбудуємо", – зазначив Камишін.

18 серпня у Facebook український письменник Сергій Жадан поділився новинами про ситуацію в Харкові після масованих нічних обстрілів росіян, які влучили у гуртожиток, та розповів про дискусію з іноземними журналістами про "хороших росіян".

"Носії культурної спадщини Достоєвського, котрі знищують ракетою гуртожиток, у якому живуть люди з вадами слуху, — це саме про теперішню війну. Чи винен Пушкін у тому, що в Росії народжуються військові злочинці? Винен. Звісно, винен. Вони всі винні", — зазначив письменник. Росіяни знищили Палац культури "Залізничник" у Харкові

URL оригинала: https://suspilne.media/272553-rosiani-znisili-palac-kulturi-zaliznicnik-u-harkovi/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Город и область, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.