Новости. Зруйнований міст у Куп'янську поки що не відновлюватимуть

Информационное агентство "Status Quo", 28.10.2022.

Зруйнований міст у Куп'янську поки що не відновлюватимуть. Про це повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг Харківської області В'ячеслав Назаренко.

Фото

Цей міст поєднує промислову частину міста та центр. Внаслідок російських обстрілів пошкоджено одну з автомобільних смуг. Зараз перетнути міст можна пішки або на велосипеді. Але доки не закінчиться війна, ремонту тут не буде, адже росіяни можуть знову все зруйнувати.

"Заплановано тимчасове відновлення міста - для проїзду легкового транспорту та бусів. Це займе кілька місяців. Якщо потім буде ухвалено рішення повного відновлення мосту, з усім будівництвом це займе приблизно від шести місяців до року", - зазначив Назаренко.

За його словами, у Куп'янську дрожники разом із комунальниками вже тиждень розчищають міські вулиці та готують дороги до ремонту.

Куп'янськ був в окупації півроку, а після звільнення війська РФ почали активно обстрілювати місто. Наразі він залишається однією з найгрячіших точок у Харківській області.

Як розповів начальник Служби автомобільних доріг області Андрій Алексєєв, на деокупованих територіях зруйновано до 90% мостів. Щоб всюди налагодити повідомлення, будуються тимчасові переправи.

"9 із 10 мостів або шляхопроводів - зруйновані. Ми для себе орієнтовні цифри знаємо - від трьох до п'яти мільярдів гривень потрібно", - прокоментував Алексєєв.

За його словами, на дорогах деокупованих населених пунктів виконуватимуть ямковий ремонт. Усі роботи на Харківщині, які велися до повномасштабного російського вторгнення в Україну, призупинено.

Швидкість та якість роботи наших шляховиків вражає. Наприклад, в Ізюмському районі фахівці “Дороги Харківщини” розпочали відновлювальні роботи мосту наступного дня після деокупації території. Вся річ у тому, що міст розташований на трасі, якою проходять важливі логістичні маршрути, необхідні для постачання до звільнених населених пунктів гуманітарної допомоги та будматеріалів. І замість зруйнованого мосту з'явилася тимчасова переправа.

URL оригинала: https://www.sq.com.ua/ukr/novini/17.10.2022/zruinovanii-mist-u-kupyansku-poki-shho-ne-vidnovlyuvatimut
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.