Новости. Нову стратегію розвитку Харкова презентують до кінця 2022 року — міськрада

Суспільне UA, 22.11.2022.

У Харкові оновлюють генеральний план міста. До кінця 2022 року харків'янам мають презентувати нову стратегію розвитку.

Про це говорили 22 листопада на засіданні робочих груп, яке організувала Європейська економічна комісія ООН.

Після презентації серед харків'ян проведуть опитування, сказала директорка Департаменту по взаємодії з міжнародними агенціями та фінансовими установами Ольга Дем'яненко.

"Концептуально новий вигляд транспортної системи, інфраструктури міста ми презентуємо найближчим часом. Це буде окремим розділом оновленого генерального плану міста. До кінця року ми хочемо вивести загальну стратегію бачення тих нових підходів і нових проєктів, які будуть включені у генплан", — сказала Дем'яненко.

Серед містян вже проводили опитування, у ньому взяли участь близько 17 000 людей, сказав Харківській міський голова Ігор Терехов.

"Опитування показало сподівання людей на те, яким вони хочуть бачити Харків. Це свідомий вибір харків'ян на користь європейської інтеграції, європейських цінностей та демократичних інституцій. Для нас це вкрай важливо", — сказав Терехов.

Розробляти генплан почали ще з початку повномасштабного вторгнення РФ, говорить Терехов.

"Ми взялися за генеральний план розвитку Харкова, який включатиме і культурну спадщину міста, і житловий сектор міста, і промисловість, і зелені зони та водоймища, і науковий потенціал міста, і студентський потенціал міста. Ми вже розробили декілька етапів, які, я впевнений, будуть втілені у життя за підтримки Економічної комісії ООН, банків", — сказав Терехов.

За словами Терехова, генплан розробляють українські архітектори та фахівці, яких зібрав Норман Фостер.

Що відомо

  • У Харкові розробляють новий генеральний план міста та планують будівництво нових мікрорайонів, повідомив міський голова Ігор Терехов під час позачергової сесії міськради 11 травня.
  • Британський архітектор і дизайнер, лауреат Імператорської та Пулітцерівської премій Норман Роберт Фостер заявив, що готовий долучитися до відновлення Харкова після війни.
URL оригинала: https://suspilne.media/322524-novu-strategiu-rozvitku-harkova-prezentuut-do-kinca-2022-roku-miskrada/
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.