Новости. Розстріляли два автобуси: поліція розслідує масове вбивство окупантами у Боровій на Харківщині

Суспільне UA, 25.01.2023.

25 січня поліція Харківської області повідомила про розстріл двох цивільних автобусів у Боровій, що стався навесні 2022 року. 24 січня криміналісти вилучили рештки тіл. Попередньо, відомо про дев'ятьох загиблих внаслідок обстрілу автобусів.

Про це повідомляє пресслужба поліції Харківщини.

Слідчі встановили, що автобуси з цивільними російські загарбники розстріляли у перший день окупації Борової — 14 квітня 2022 року.

"Про квітневі події поліцію повідомили місцеві. У перший день окупації селища Борова на Харківщині російські БТР розстріляли два буси з цивільними громадянами", — повідомили у поліції.

У прокуратурі кажуть, що люди їхали до своїх домівок у Луганській області.

"Розстріл відбувся з використанням великокаліберних кулеметів, встановлених на БТР, а потім дострілювали вогнепальною зброєю — автоматами Калашнікова", — розповів начальник слідчого управління Сергій Болвінов.

За деякий час у Боровій змогли дістатися поранених та відвезти їх до лікарні. Тих, хто загинув на місці, місцеві змогли поховати за місяць.

"Їх хотіли люди поховати, але "місцева влада" не давала дозвіл на поховання і близько місяця вони там знаходилися, 11 травня я їх виявив, і з друзями на кладовищі їх поховали", — розповів поліції житель Борової Олександр Деревнін.

24 січня на кладовищі у Боровій слідчі, криміналісти, експерти разом з прокурорами та працівниками СБУ вилучили рештки тіл та особисті речі загиблих.

Людей, які загинули внаслідок розстрілу автобусів, ідентифікуватимуть за допомогою ДНК-експертиз.

"Точна кількість похованих людей буде встановлена після проведення низки експертиз", — йдеться у повідомленні.

У прокуратурі кажуть: нині експерти встановили загибель щонайменше дев‘яти людей: вони згоріли живцем в автобусі. Слідчі вважають, що 13 людей врятувались — їх змогли доставити до місцевої лікарні.

Розстріл цивільних автобусів розслідують як порушення законів та звичаїв війни.

URL оригинала: https://suspilne.media/366038-rozstrilali-dva-avtobusi-policia-rozslidue-masove-vbivstvo-okupantami-u-borovij-na-harkivsini/
Разделы по теме:
Рубрики:   Автобус, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.