Новости. Міст у Старому Салтові робитимуть вже після війни

Информационное агентство "Status Quo", 03.04.2023.

Міст у Старому Салтові відновлюватимуть вже після війни. Про це "Суспільному" повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрій Алексєєв.

За його словами, роботи з відновлення руху в напрямку Вовчанська не починають через близькість міста до російського кордону. Проектні роботи по цій ділянці дороги вже майже закінчені. Ремонт планують розпочати одразу після перемоги.

Міст будуватимуть з використанням інноваційних технологій. Оскільки Харківська область межує з РФ і буде залишатися в зоні ризику, в мостах будуть передбачені спеціальні технологічні отвори - щоб з мінімальною шкодою для конструкції в разі необхідності перекривати по ньому рух або зруйнувати без шкоди один проліт.

Міст через дамбу в Старому Салтові був зруйнований на початку війни. На інший берег в населені пункти Вовчанської громади люди перебираються на човнах. Вартість відновлення мосту оцінювали в 400 млн грн.

У Старий Салтів запустять з Харкова безкоштовний автобус. Він курсуватиме двічі на місяць.

Всього з початку війни в Харківській області зруйнували 24 мости. У 2022 році відремонтували або зробили об'їзди 17 мостів. У планах - відремонтувати ще сім мостів.

URL оригинала: https://www.sq.com.ua/ukr/novini/03.04.2023/mist-u-staromu-saltovi-robitimut-vze-pislya-viini
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.