Новости. Харківський метрополітен планує "осушити" тунель

Kharkiv Today, 03.05.2023.

Харківське метро — це найбільше укриття для містян.

На ремонтні роботи на Холодногірсько-заводській лінії витратять майже 3,5 мільйони гривень.

Комунальне підприємство "Харківський метрополітен" оголосило тендер щодо проведення поточного ремонту споруди цивільного захисту (укриття). Мова йдеться про тунель на перегоні "Майдан Конституції — проспект Гагаріна". Відповідний тендер опублікований на сайті публічних закупівель ProZorro.

Замовник пояснив, що цей перегінний тунель є частиною Холодногірсько-Заводської лінії, використовується з 1975 року, його будували щитовим способом, за роки використання на перегоні з'явилися течії, вони вимивають пісок і можуть зруйнувати бетон. Їх потрібно ліквідувати, аби не нашкодити потягам.

"За час тривалої експлуатації на даному перегоні з'явились обільні течії з колійного лотка, які супроводжуються виносом піску, що веде до руйнування колійного бетону. Для забезпечення безпеки руху поїздів зі встановленими швидкостями необхідно виконати поточний ремонт споруди цивільного захисту (укриття) — ліквідація течій у споруді тунелю на ПК50 на перегону "Майдан Конституції — Проспект Гагаріна" (інв. № П0220022) ІІ колії", — пояснили у КП "Харківський метрополітен.

Підрядник має зробити гідроізоляцію тріщин (80 метрів) і холодних швів із розкриттям до п'яти міліметрів у бетонних і залізобетонних стінах із фільтрацією води. Далі перегін зміцнять смолою (71 квадратний метр). Також проведуть гідроізоляцію. Роботи мають проводити з 22:30 до 4:40.

Аукціон відбудеться 10 травня. Згідно з рішенням виконавчого комітету Харківської міськради від 4 січня 2023 року "Про обов'язкову експертизу проєктів будівництва та експертну оцінку кошторисної документації з поточного ремонту" виконавець має зробити експертну оцінку кошторисної документації щодо ремонту перегону в тунелі метро у науково-дослідній установі судових експертиз Міністерства юстиції України.

URL оригинала: https://2day.kh.ua/ua/kharkow/kharkivskyy-metropoliten-planuye-osushyty-tunel
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.