Новости. У Харкові перебуває делегація з Чехії

Офіційний сайт Харківської міської ради, 13.07.2023.

Офіційна делегація Чеської Республіки сьогодні, 13 липня, перебуває з офіційним візитом у місті Харкові.

Харківський міський голова Ігор Терехов провів зустріч з Уповноваженим уряду Чеської Республіки з відновлення України Томашем Копечним. Мер подякував народу Чехії за підтримку, розповів про масштаби руйнувань житлового фонду та інфраструктури Харкова, а також запросив до співпраці.

«Ми відкриті для інвесторів. Зі свого боку гарантую, що всі процедури будуть швидкими та прозорими, починаючи від виділення земельних ділянок та закінчуючи технічними умовами. Все, що залежить від міста, буде зроблене дуже швидко», - наголосив Ігор Терехов.

Мер запросив чеських підприємців взяти участь у відновленні транспортної інфраструктури, зокрема, реконструкції метро, депо громадського транспорту та впровадженні проєкту муніципального таксі, а також у проєктах в інших галузях - будівництві, енергетиці, військово-промисловому комплексі тощо.

У свою чергу Томаш Копечний повідомив, що з перших днів Чехія не лише надає гуманітарну та військову допомогу, а й налагоджує співпрацю з бізнесом. За його словами, зараз триває підготовка до більш тривалого візиту чеських партнерів до Харкова у вересні, в якому планується участь представників близько 30 чеських компаній.

«Чеський уряд зацікавлений у тому, щоб ті проєкти, якими він займається, були справді реалізовані. Для цього ми готові залучати місцевий бізнес, страхувати, допомагати у пошуку фінансової підтримки», - наголосив Томаш Копечний.

URL оригинала: https://www.city.kharkiv.ua/uk/news/-54222.html
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро, Трамвай, Троллейбус, Разное

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.