Новости. Про харківський транспорт в Інтернеті

Газета "Харківський електротранспорт", 08.02.2003.

23 січня 2003 року інтернет-проектові "Харків транспортний" виповнився рівно один рік з моменту створення.

Все розпочалося з того, що у грудні 2000 року на просторах мережі Internet зустрілися Вадим Пудовкін та Андрій Рибка. У них було спільне захоплення — міський транспорт. Приблизно через місяць інтенсивного спілкування електронною поштою 23 січня 2001 року було створено електронну конференцію КНАRKOV.GORTRANSPORT, присвячену метро, трамваям, тролейбусам та автобусам. І, як не дивно, у конференції почали брати участь нові учасники. Серед них був Олексій Стацюк, котрий відразу вийшов у число найактивніших.

Восени того ж року у харківських любителів транспорту накопичилася велика кількість фотографій та іншого матеріалу, присвяченого транспорту. І тоді виникло бажання зробити все це надбанням громадськості. Тому й вирішили створити в мережі Інтернет фотоальбом харківського транспорту. На той час у нас вже чітко сформувалася спеціалізація. Вадим займається тролейбусами, бо цікавився ними з 1995 року, і трамваями, як "близьким" видом транспорту. Андрій продовжує займатися метро, як автор Неофіційного сайту про Харківський метрополітен і створенням нового сайту. А Олексій "взявся" за автобуси, причому скоріше не від великої любові до них, а тому, що хтось повинен цим займатися. За це йому честь і хвала. У той же час виникла ідея створити не просто фотоальбом, а повноцінний сайт про Харківський міський та залізничний транспорт. Тому до перших розділів додалися останній, дитяча залізниця і канатна дорога.

Ще один наш автор — Сергій Семченков із Мінська. Він теж захоплюється міським електротранспортом і влітку часто приїздить до Харкова. Разом із харків’янами Сергій створив повністю працездатну електронну модель харківського трамвая з урахуванням маршрутів, розкладу, колійної мережі та інших особливостей.

Після того, як ідея сайта набула чіткої форми, ми вирішили спробувати вийти на офіційний рівень. Яке ж було наше здивування, коли в управлінні ХКП "Міськелектротранс" до нашої ідеї поставилися із розумінням та ентузіазмом.

Вже цілий рік у співробітництві з ним авторська група проекту висвітлює на просторах мережі Інтернет діяльність підприємства та його історію. До річниці створення сайта ми підготували нашим відвідувачам кілька подарунків. По‑перше, у сайта "Харків транспортний" новосілля. Наша нова електронна адреса: http://gortransport.kharkov.ua. Тепер сайт буде працювати скоріше і надійніше. По‑друге, в рамках проекту "Харків транспортний" відкрився новий сайт "Тролейбуси Харкова. Фотоальбом": http://trollkharkov.narod.ru. Його автори Вадим Пудовкін та Олексій Стацюк поставили за мету зібрати фотознімки всіх тролейбусів, котрі можна побачити на маршрутах Харкова.

Рік роботи показав, що людей, які цікавляться міським транспортом Харкова, досить багато. Ми познайомилися з однодумцями, котрі проживають не тільки у нашому місті, але й інших містах і навіть країнах.

Крім віртуального спілкування, харківські любителі міського транспорту часто збираються разом, обмінюються інформацією та новинами. До того ж приймають в Харкові своїх однодумців із інших міст й самі здійснюють поїздки дія вивчення транспортних систем.

У подальшому ми плануємо не зупинятися на досягнутому, а продовжувати роботу із забезпечення наших відвідувачів своєчасною та конкретною інформацією, а також прагнутимемо просувати ідею розвитку трамвая та тролейбуса, як екологічно чистих видів громадського транспорту.

Авторська група проекту "Харків транспортний"

№11-12 (5169-5170), 8 лютого 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Метро, Трамвай, Троллейбус, Автобус, ЖД транспорт, Город и область

Комментарии

msn198302
23.01.2024 17:06
А де зроблене фото? Пригадую, щось схоже було у закладі громадського харчування під назвою "Жилі-Билі" (якщо не помиляюсь) поблизу майдану Свободи.

Murcielago
23.01.2024 17:29
Так, саме там.

Просмотреть соответствующую тему на форуме.

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.