Новости. Проблем долаючи супротив

Газета "Харківський електротранспорт", 15.12.2001.

Енергослужба — один із важливих підрозділів ХКП "Міськелектротранс». Саме її колектив у цей надто складний економічний час докладає немало зусиль, щоб утримувати своє господарство у працездатному стані й забезпечувати безперебійно трамваї і тролейбуси електричною енергією, а в кінцевому результаті — задовольнити харків’ян пасажироперевезеннями.

На сотні кілометрів у різні куточки міста простягнулися контактна і кабельна мережі, в різних районах міста діють тягові підстанції, від яких й надходить електроживлення для рухомого складу на певні ділянки маршрутів.

Варто тільки десь обірватися, скажімо, контактному дротові, як рух трамваїв чи тролейбусів припиняється. І вже сюди за повідомленням диспетчера мчить "швидка допомога", щоб у найстисліший час усунути несправність, дати струм рухомому складові і можливість доставляти пасажирів у потрібному напрямку. Це вже турбота про них електромонтерів енергослужби. Та якщо праця контактників на виду, то робітників цеху кабельної мережі і тягових підстанцій не кожному помітна. Але вона така ж серйозна, відповідальна і потрібна. Без неї ми теж не можемо уявити рух трамваїв та тролейбусів на вулицях Харкова.

Хочеться сказати, що у листопаді ми отримали барабан контактного дроту й використали його для заміни на ділянках граничного зношення, тобто десь понад 50 проц. потреби.

Колектив кабельників за 11 місяців поточного року виконав 353 з’єднувальних муфти, перевірив ізоляцію кабелів постійного струму на 48 тягових підстанціях, на 42-х — випробував кабелі високовольтного струму.

Та зараз проблем, на жаль, залишається немало. Бо нестача коштів породжує відсутність матеріалів, запасних частин і головне — відтік кваліфікованих спеціалістів через низьку заробітну плату і важкі умови праці.

Та все ж колектив служби продовжує виконувати свої функціональні обов’язки і за це хочеться висловити велику вдячність кожному трудівникові.

Від імені адміністрації та профспілкового комітету щиросердно поздоровляю усіх працівників енергослужби, її ветеранів, котрі знаходяться на заслуженому відпочинку, з Днем енергетика.

Щастя, здоров’я, успіхів у подоланні труднощів!

Д. ГЕРАСИМЕНКО,
начальник енергослужби

№99-100 (5149-5150), 15 грудня 2001 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.