Новости. Історична скарбниця підприємства

Газета "Харківський електротранспорт", 17.05.2002.

Неоціненна роль музеїв у збереженні і примноженні нашої обширної історико-культурної спадщини, поширенні досвіду, набутого минулими поколіннями. Сьогодні в Україні нараховується близько 500 таких закладів, серед котрих і Народний музей історії ХКП "Міськелектротранс", відкритий у 1976 році.

Можу навести факт, котрий дуже красномовно свідчить про те, наскільки глибоко відбивають зв’язок людських доль, і долю нашого підприємства деякі його експонати. Під час проведення в музеї урочистих зборів, присвячених 57-й річниці Великої Перемоги, побачила, як кілька жінок-ветеранів підійшли до прапорів, котрі колись, як нагороди, вручались нашому підприємству. Вони не могли на них намилуватися, навіть "пестили" своїми руками, а дехто й цілував. Потім одна із жінок пояснила: "Цими прапорами було відзначено саме нашу працю. І ми і ніколи про це не забудемо!"

А з якою увагою знайомилися нещодавно з експонатами музею трудівники аварійно-технічного сектору служби рухомого складу. Дехто з них навіть казав: "Працюю на електротранспорті понад двадцять років й навіть не уявляв, що у нього така цікава і героїчна історія!" Учні ж 7-го класу 20-ї школи, виявляється, майже нічого не чули про конку, не знали про дореволюційний етап розвитку трамвая. В ради музею багато задумів і пропозицій щодо розширення і збагачення експозиції і особливо у зв’язку з підготовкою до 100-річчя електричного трамвая. Надихає і те, що керівництво підприємства приділяє багато уваги нашій історичній скарбниці і підтримує матеріально і морально. Це дає музею можливість бути справжньою енциклопедією, завдяки котрій зберігаються важливі факти, прізвища, документи, фотознімки... Словом, свідчення про минуле і сьогодення електротранспорту.

В. ПАФИК,
завідуюча Народним музеєм історії
ХКП "Міськелектротранс"

№39-40 (5193-5194), 17 травня 2002 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.