Новости. Спецподача — на контролі

Газета "Харківський електротранспорт", 03.08.2002.

Перша декада липня. Над головою розпечене, наче чавунна сковорідка, небо. Жодної хмаринки. І це, незважаючи на 7 годину ранку. Саме о цій порі від деяких кінцевих зупинок трамвая та тролейбуса починають свій нелегкий похід літні люди з візками, на котрих — сумки, пластикові пляшки з водою, сапки чи лопати. Це городники, які намагаються зранку дістатися до своїх клаптиків землі. Комусь треба полити огірки й помідори, просапати міжряддя від бур'янів чи навіть обробити ділянку препаратами від "колорадської біди".

Тож цілком закономірно, що саме 11 липня на адресу ХКП "Міськелектротранс" прийшов лист від колективу землекористувачів, городи котрих знаходяться на території Малоданилівської селищної ради. Голова поля №2 Л.І. Дячкова, зокрема, писала: "Користуючись земельними ділянками, сотням людей доводиться пішки йти від зупинки "Проспект Перемоги" до своїх городів від 4-х до 6-ти кілометрів в один бік. Ділянками користуються малозабезпечені й старі люди, серед котрих багато інвалідів... Тому звертаємося до вас із проханням організувати трамвайний маршрут до кінцевої станції "Монтажник" вранці та ввечері на період сільськогосподарських робіт. Всі люди будуть вам дуже вдячні за турботу".

Погодьтеся, шановні читачі, це крик душі. Зрозуміло, що люди, котрі таке писали, не мають ніякою уявлення про всі неймовірні складності, з якими пов'язане виконання подібного прохання для електротранспортників сьогодні. І все ж, адміністрація ХКП "Міськелектротранс" відгукнулась на прохання людей, багато з котрих колись всі сили віддали на благо своєї держави. Було знайдено можливість виділити необхідний рухомий склад для спецподачі, що, безумовно, є проявом гуманності і соціального спрямування всієї діяльності електротранспортників.

...22 липня, понеділок. О 6 год. 30 хв. на трамвайній зупинці "Новгородська" зупинився вагон 20-го маршруту. До його салону із візками, рюкзаками й сумками почати підніматися ті, хто зібрався на свої городи. Люди активно цікавилися розкладом руху. Адже вони обов'язково прагнуть повернутися так само на трамваї і ввечері. Кондуктор терпляче пояснювала, що наступний вагон "стартуватиме" від "Новгородської" о 7 год. 24 хв. Це вранці. А ввечері буде також два вагони: о 19 год. 15 хв. та о 20.00. Літні люди схвально кивали головами. Декому навіть не вірилося, шо їхнє звернення до адміністрації ХКП "Міськелектротранс" так швидко дало позитивні наслідки.

Це дійсно так. Від часу отримання листа до початку організації спецподачі пройшло всього 11 днів. За цей період нашим підрозділам довелося вирішити чимало непростих проблем. Так, служба руху переглянула розклади і знайшла можливість виділити необхідний рухомий склад. А служба колії перевірила технічний стан сталевого шляху на відрізку між зупинками "Вул. Новгородська" та кінцевої "Монтажник", особливо останнього відрізку. Адже він деякий час не використовувався для перевезення пасажирів. Тут було ліквідовано просадки, перекоси, уширення, відремонтовані стики. Прибрали й сміття, котрого чимало зібралося у міжпутті та на кінцевій.

16 хвилин пробігу — і ось городники вже виходять із вагона. На них чекає нелегка робота на своїх ділянках. Але чимало сил вони все ж зекономили завдяки спецподачі 20-го трамвайного маршруту, котру забезпечують Жовтневе трамвайне та Депо №1. Сьогодні рух цих вагонів знаходиться на контролі адміністрацій вищеназваних підрозділів.

Варто зазначити, що цей факт не пройшов повз увагу громадськості нашого міста. Про те, як електротранспортники допомогли городникам, розповідали засоби масової інформації, зокрема телебачення. Причому люди самі, за власною ініціативою зверталися до них. А одна жінка, гадаю, висловила загальну думку:

— Ми дуже зворушені увагою електротранспортників до наших проблем. Вони так чуйно поставилися до людей.

М. АРТАМОНОВ

№61-62 (5115-5116), 03 серпня 2002 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай
Городские маршруты:   Тм20
Конечные городских маршрутов:   Мала Данилівка (Сел. Монтажник)
Перевозчики:   Депо №1, КП "Жовтневе трамвайне депо"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.