Новости. Хороша робота піднімає настрій

Газета "Харківський електротранспорт", 10.08.2002.

Щоденно доводиться спостерігати за роботою кондукторів на лінії. Часто спілкуюся з ними. Як правило, переважна більшість із них скаржиться на те, що виконати фінансовий план просто неможливо. І починають називати цілий ряд причин як об'єктивних, так і суб'єктивних.

Цього разу розмова відбулася з кондуктором Жовтневого трамвайного депо Н.Ф. Кобзєвою. Ось що розповіла Ніна Федорівна:

— Працюючи на тому чи іншому маршруті, я протягом зміни постійно веду підрахунок: за рейс, тур. Тож знаю, скільки, скажімо, недобрала до встановленого плану або наскільки перевиконала "планку".

За час роботи, а мені доводилося обслуговувати пасажирів на 7, 3 і 27-му маршрутах, переконалася: працювати всюди однаково. Я люблю спілкуватися з людьми. Щодо плану, то він — великий, але виконати його можна. І я справляюся з ним успішно, хоч дається це мені нелегко. Адже серед пасажирів багато таких, хто користується постійними проїзними квитками. Для них, звичайно, зручно. А от для кондукторів... уже гірше. Немало у салоні знаходиться і так званих пільговиків.

Однак, як би там не було, але я зацікавлена в тому, щоб виконати поставлене переді мною завдання. Бо в кінцевому результаті — це мій заробіток. У червні він, наприклад, склав 307 грн. До речі, працюю у депо я за сумісництвом майже чотири роки. Думаю, якщо приймуть, незабаром перейти на постійну роботу.

Взагалі ж кондукторам багато прикрощів завдають простої і заїзди в депо рухомого складу через технічну несправність, особливо у пікові години.

Коли ж робота на лінії, як кажуть, ладиться і є люди, то настрій підіймається і працювати хочеться. Говорю не тільки про себе, а й про інших. Буває, в салоні вкрай тісно. Здається, не пройти. Долаю незручності, вибачаюсь. Однак "просуваюся" з передньої площадки до задньої і навпаки, всіх запрошую купити квитки. Хтось висловлює невдоволення, інші передають гроші. Проте пасажири відчувають, як і я сама, що в салоні є хазяйка. Ось так і працюю щоденно.

Записала М. ЗЕЗЮЛІНА

№63-64 (5117-5118), 10 серпня 2002 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай
Перевозчики:   КП "Жовтневе трамвайне депо"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.