Новости. Диспетчерські — на лінійку готовності

Газета "Харківський електротранспорт", 28.09.2002.

У трудівників дільниці лінійних споруд служби руху роботи вистачає щодня. Адже сантехніки, теслі, електрики, склярі виконують заявки, отримані з кінцевих станцій по трамваю та тролейбусу, котрих у нас налічується близько 50. Візьмемо хоча б один день — 18 вересня. Зранку надійшло повідомлення, що "вибило фазу" на кінцевій станції "602-й мікрорайон". Це просто паралізувало роботу буфету, створило неприємності диспетчерам і всім, хто на цьому об’єкті працює.

Потім була досить відповідальна робота на кінцевій станції "Командарма Уборевича". Адже донедавна диспетчер, котрий обслуговував 31-й та 32-й тролейбусні машини, знаходився у дуже маленькій, незручній "будочці", у котрій, як говориться, яблукові ніде впасти. Тепер тут встановлено кіоск, який раніше знаходився на проміжній станції "Харківський міст". Умови праці диспетчерів стали набагато кращими. Відразу було підведено й електричний струм.

Днями розпочалася перевірка заземлення кожної кінцевої станції. Цю роботу в рамках підготовки споруд до зими нам допомагає проводити відповідна лабораторія енергослужби. Адже у неї є ліцензія, без котрої перевірку контурів заземлення робити забороняється. Виявлені недоліки ми усуваємо своїми силами.

Слід додати, що непросто виконувати роботи на об’єктах, котрі знаходяться в різних кінцях великого міста. Автомашина з вишкою, яку нам надає КАТП-2022, часто виходить з ладу, інша спеціальна машина взагалі тривалий час знаходиться на ремонті. Самі намагаємося ремонтувати електронагрівальні прилади, які використовуються для опалення кінцевих станцій. Це дає можливість подовжити життя приладів, котрі в іншому випадку довелося б просто викинути. Проте б не завадило придбати для обігріву кінцевих і нові "пічки".

Словом, виконуючи щодня заявки, трудівники дільниці лінійних споруд допомагають підтримувати кінцеві станції у належному стані.

В. ЗОЛОТУХІН,
енергетик служби руху підприємства

№77-78 (5131-5132), 28 вересня 2002 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус
Городские маршруты:   Тб31, Тб32
Конечные городских маршрутов:   602-й мікрорайон, Вул. Бучми (Магазин "Океан")

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.