Новости. Цього могло не бути

Газета "Харківський електротранспорт", 26.10.2002.

Як би там не було, але дорожньо-транспортну пригоду легше попередити, ніж уникнути її наслідків. І так: 1 жовтня поточного року о 16 год. 25 хв. трамвайний поїзд 5-го маршруту під управлінням водія II класу В.П. Д*******а (стаж роботи 7 років) слідував до кінцевої станції "Міськпарк". При виконанні лівого повороту з площі Конституції на вулицю Пушкінську руховик допустив зіткнення з легковим автомобілем ВАЗ-2109, який рухався у попутному напрямку, і при об’їзді припаркованих машин, виїхав на трамвайну лінію перед вагоном, що їхав поряд.

У цьому ДТП винен водій названого автомобіля, проте і водій трамвая В.П. Д******в міг його запобігти.

3 жовтня нинішнього року о 8.00 год. тролейбус №673 (38-й маршрут), яким керував водій II класу М.Г. Ш******о (стаж роботи 10 років), слідував до станції "Метро "Наукова". На перехресті проспект Леніна — вулиця О. Яроша при об’їзді легкового автомобіля "Опель Ветра", що стояв, зачепив його правим боком кузова.

Тут винний руховик тролейбуса М.І. Ш******о, адже він порушив боковий інтервал під час руху.

Вищеописаних обох ДТП могло б не бути, якби водії були обачні на лінії, дотримувалися транспортної дисципліни.

Зараз хочу звернутися до руховиків-трамвайників, поскільки погодні умови щоденно змінюються не на краще. Великий падолист, дощ можуть привести до юзового стану, при цьому коефіцієнт зчіплений коліс з рейками значно збільшується. Ось чому під час роботи в осінньо-зимовий період, коли є "юз", включенням пісочниці водії трамвая повинні посипати рейки у районі зупинок, вказаних у розкладах руху, причому в обох напрямках, не доїжджаючи зупинок — 60 м і за ними — 10 м.

На кінцевих станціях, обов'язково слід перевірити наявність піску у пісочницях, при необхідності — досипте його. Отож, шановні, пам’ятайте про це постійно. Виконання усіх перелічених вимог принесе лише позитивні результати як кожному руховикові, зокрема, так і в цілому колективу електротранспортників.

І. РЯБОВОЛ,
інженер служби безпеки дорожнього руху

№85-86 (5139-5140), 26 жовтня 2002 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус, Происшествия
Единицы ПС:   ЗИУ-682 #673
Городские маршруты:   Тм5, Тб38
Улицы и площади:   майдан Конституції, проспект Науки

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.