Новости. Укрзалізниця долучилася до обговорення шляхів запобігання самоушкодженню дітей

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 04.12.2023.

Укрзалізниця долучилася до круглого столу щодо проблем та шляхів запобігання самоушкодженню дітей та підлітків. Захід організували координаційний центр з психічного здоров’я КМУ, представництво ЮНІСЕФ в Україні, Всеукраїнська комунікаційна програма ментального здоров’я за ініціативою Олени Зеленської «Ти як?». Директор департаменту безпеки руху, охорони праці та екологічної безпеки Микола Кужавський та його заступник Тарас Пасічник ознайомили учасників заходу з поточною ситуацією щодо невиробничого травматизму на залізниці.

«Постійно та систематично працюємо над посиленням безпеки на залізничному транспорті. Основні два напрямки — це обмеження доступу до місць, де може бути скоєне навмисне або випадкове самоушкодження, та комунікаційні заходи. Наша спільна місія — донести до громадян, що з будь-якої ситуації є вихід і життя — це найцінніше, що є у нас», — зазначив у ході свого виступу заступник директора департаменту безпеки руху, охорони праці та екологічної безпеки АТ «Укрзалізниця» Тарас Пасічник.

На жаль, щороку залізничники фіксують випадки травмування на обʼєктах компанії та рухомим складом, у тому числі з летальними наслідками.

Це не лише травмування через порушення правил безпеки громадян, а іноді й випадки навмисного самоушкодження. Також до круглого столу долучилися представники Міністерства освіти та науки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції, громадських організацій, науковці-психологи, практикуючі лікарі-психотерапевти.

Під час роботи круглого столу фахівці різних відомств, експерти окреслили поточну ситуацію щодо ризикової поведінки дітей і підлітків, виділили основоположні підходи до суспільних комунікацій. Зокрема, конкретизували цільову аудиторію, погодили пріоритетні канали донесення інформації, домовились про основні дефініції та ключові меседжі.

URL оригинала: https://www.pz.gov.ua/podrobno/7768
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.