Новости. Проти заметів — на снігоочищувачах

Газета "Харківський електротранспорт", 18.01.2003.

Останні десять днів завдали немало клопотів електротранспортникам. Снігопади, замети, недостатньо почищені вулиці міста. Все це ускладнювало рух трамваїв та тролейбусів. Але з перших хвилин негоди електротранспортники прагнули робити все, аби рухомий склад перевозив пасажирів.

Ми пропонуємо вам розповідь водія Жовтневого трамвайного депо Є. П****ИНА, котрий в першу ніч сніговію був як говорять, на передньому краї боротьби із негодою.

— Довго ми чекали справжню зиму зі снігом та морозами. І ось 8 січня природа "розщедрилася". Пішов сніг. І не просто сніг, а снігопад.

Отож, з’явившись на роботу на другу зміну в середу, мені одному з перших довелося розчищати на "сніговику", як складачеві, трамвайні колії від снігу. Бо електротранспорт повинен нормально працювати. З нашого депо працювало чотири снігоочищувачі. На одному — О.М. В****ук зі мною. А на інших — С.І. Ш***ль та О.М. К*****а, А.П. Л***ов та В.І. Р***ова, В.Ф. Г*******ко й Л.В. Н******ко.

О 16 год. 30 хв. за вказівкою начальника зміни центрального диспетчерського пункту В.М. Ч*****ка наш екіпаж вже виїхав у лінію. Чистили ми рейки по вулиці Жовтневої революції, в районі кінотеатру "Зірка", ЦУСу, вулиці Пушкінської, кільця і тупик кінцевої станції "Міськпарк", "Новожаново", "Новоселівка", "Південний вокзал". А по вулиці Полтавський шлях — аж до кінцевої "Залютино". Працювали й на вулицях Котлова, Новгородській, станціях "Проспект Перемоги", "Новгородська" та по, так званому, Новому мосту.

Роботи вистачало, адже зимонька не жаліла снігу. Він йшов і йшов. І через кілька хвилин майже замітав рейки. При всьому бажанні встигнути за сніговієм було неможливо. Повернулись у депо десь о 7 год. ранку вже 9 січня. Майже таку роботу екіпаж, в який увійшли А.Д. К*****ць та я, виконали і того ж дня.

А 10 січня ситуація повторилася. Але якщо 8‑го сніг перестав іти ввечері, то тепер ми з С.І. Ш***лем, працюючи на снігоочищувачі, думали, що сніговій не закінчиться ніколи. Та все ж на ранок на наш подив він припинився.

Звичайно, приємно дивитись на зимове місто в його білих шатах, скрипом снігу,' але для нас, електротранспортників, — це неабиякі труднощі. Тим більше, коли негода починається раптово і "вирує" не в міру. І ще одне побажання. Дуже хотілося б, щоб з часом рухомий склад снігоочищувачів поновлювався сучасними механізмами. Тоді і боротися з негодою буде легше.

№5-6 (5163-5164), 18 січня 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай
Модели ПС:   Снегоочиститель
Конечные городских маршрутов:   Вул. Новгородська, Залютине, Новожанове, Новоселівка, Південний вокзал, Просп. Перемоги, Центральний парк
Улицы и площади:   вулиця Велика Панасівська, проспект Героїв Харкова, вулиця Гольдбергівська, вулиця Залютинська, вулиця Клочківська, майдан Конституції, Новоіванівський міст, вулиця Полтавський Шлях, вулиця Університетська
Перевозчики:   КП "Жовтневе трамвайне депо"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.