Новости. «Ми оцінювали і робили». Як харківські транспортники військовим допомагали (відео)

Газета "Харьковские известия", 04.12.2023.

Салтівське трамвайне депо. Це одне з тих підприємств Харкова, що рашисти розбили вщент. Депо перетворилось на суцільні руїни. Ось як воно виглядало наприкінці весни – початку літа 2022-го.

Але незважаючи на колосальні руйнації, десятки знищених трамваїв та понівечених автобусів, на підприємстві залишилась надійна команда. І коли у Харкові через постійні обстріли міський транспорт був паралізований, водії комунальних автобусів, трамваїв, слюсарі і керівництво робили все, що на той час було потрібно місту. Евакуювали людей, розвозили гуманітарну допомогу, рятували рухомий склад трамваїв, що вцілів в депо. Паралельно допомагали і військовим.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
У нас налагоджена співпраця була з перших годин повномасштабного вторгнення. Оскільки саме з перших годин вже наша техніка була надана для потреб ЗСУ. І за рахунок цього можливо ми десь чимось і допомогли. Це було близько 10 автобусів сумарно ми надали на потреби ЗСУ з перших днів, які використовувалися ними. Потім техніку вони нам повернули.

Та окрім машин, харківські комунальники ділилися і допомагали захисникам всім, що тільки було необхідно. Ніхто навіть не замислювався треба чи ні. Просто кажуть всі робили і діяли так, як це вимагала тодішня ситуація, реалії та виклики через війну.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
У нас є деякі унікальні приспособи і станки, які можуть їм допомогти. І якось так знайомі через знайомих сказали, а звернуться до . Вони приходили і казали, а чи можете ви нам це зробити. Ми дивились, оцінювали і робили. Допомагали з їжею. Та що була на підприємстві, те, що було у наших орендаторів це все було віддано на потреби збройних сил. Крім того, ми ще їм надавали одяг.

І це мінімум всього того, чим харківські муніципальні транспортники допомагали військовим, які боронять і оберігають Харків від російських окупантів. Про все інше пообіцяли розповісти після Перемоги.

URL оригинала: https://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/my-otsiniuvaly-i-robyly-iak-kharkivski-transportnyky-vijskovym-dopomahaly-video/
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус, Автобус
Перевозчики:   КП "Салтівське трамвайне депо"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.