Новости. Укрзалізниця планує залучити вітчизняних виробників до ремонтів тепловозів серії ТЕ33АС виробництва Wabtec Corporation

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 15.12.2023.

Укрзалізниця планує залучення широкого кола українських провідних компаній до ремонтного виробництва, що забезпечить компанію необхідним обсягом дефіцитного обладнання для ремонтів магістральних вантажних тепловозів серії ТЕ33АС виробництва Wabtec Corporation. Про це йшлося на зустрічі зі спеціалізованими підприємствами-виробниками, що днями відбулась на території одного з локомотивних депо й була присвячена перспективним можливостям побудови концепції з реалізації на території України локалізації ремонтного виробництва лінійного обладнання та вузлів тепловозів ТЕ33АС.

У зустрічі взяли участь такі провідні вітчизняні компанії: ТОВ «Полтавський тепловозоремонтний завод», ТОВ «Миколаївський тепловозоремонтний завод», ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», ТОВ «Елтра-Україна», ТОВ «ОСК-Технолоджі», СНВО «Імпульс», НВП «Хартрон-Експрес ЛТД», ТОВ «Трансбау плюс», ТОВ «Елпо Україна», «Компрессорс Інтернешнл», ТОВ «НПП «ПРОК», АТ «Завод Екватор».

«Ці тепловози ми почали отримувати з 2018 року. На сьогодні термін гарантійного обслуговування вже закінчився, ми постали перед питанням, як в умовах війни виконувати ремонти цих локомотивів. Розглядалось дуже багато варіантів, сервісів різних рівнів, і ми випрацювали єдине логічне рішення – максимально залучити український бізнес до опрацювання всіх технічних деталей та вийти на спільне розуміння подальших дій. Саме тому, перед тим як виходити на конкретні відносини з виробниками вузлів та запчастин, ми зібрали провідних виробників, щоб обговорити всі важливі питання подальшої локалізації ремонтного виробництва до вказаних локомотивів», – наголосив член правління АТ «Укрзалізниця» Вячеслав Єрьомін.

Як повідомив в.о. директора департаменту локомотивного господарства АТ «Укрзалізниця» Олександр Богданов, згідно з контрактами виробник тепловозів поставив усі необхідні вузли та комплектуючі для технічного обслуговування локомотивів даної серії, проте Укрзалізниця має дивитись у завтрашній день, саме тому вже зараз й опрацьовується можливість локалізації в Україні виробництва та ремонту необхідного обладнання для подальшої сталої роботи цих локомотивів.

«У 2024 році ми вже вступаємо в період необхідності проведення ремонту локомотивів, де повинна бути проведена заміна окремих вузлів, агрегатів тощо. Тому ми прагнемо, щоб українські виробники вивчили всі технічні питання та підказали нам діапазон можливостей на майбутнє», – констатував він.

Також під час зустрічі було детально обговорено питання виготовлення українськими компаніями гостродефіцитних запасних частин в рамках імпортозаміщення, які раніше вироблялися російською федерацією, для магістральних тепловозів серії 2ТЕ116, 2ТЕ10, М62, що курсують залізницями України.

Учасники зустрічі погодились опрацьовувати всі технічні та виробничі питання щодо кожного найменування комплектуючих за конкретним профілем виробництва та якнайшвидше обмінятись необхідною інформацією для подальшої реалізації вищезгаданої концепції.

Нагадаємо, що Укрзалізниця планує залучити приватні підприємства для збільшення обсягів ремонту локомотивів та лінійного обладнання.

URL оригинала: https://uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/621035/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.