Новости. Депо на Салтівці, по якому РФ била ракетами вночі, не працює, там зберігають пошкоджений транспорт — директор КП

Суспільне UA, 20.12.2023.

Депо на Салтівці, в яке влучили російські ракети вночі 20 грудня, не працює. Транспорт, який виходить на маршрути щоранку, там не зберігають — у депо стоять пошкоджені трамваї, тролейбуси та автобуси, частину з яких планують списати.

Про це розказав директор Салтівського трамвайного депо Владислав Приймак на місці влучання.

За його словами, РФ вдарила по парку, де зберігають транспорт, що вже не експлуатується. Основні ушкодження внаслідок вибухів зазнала будівля на території підприємства. Приймак каже, що вибухова хвиля рознесла уламки по території.

"Ця техніка виведена з експлуатації, на цей момент на підприємстві вночі людей немає з міркувань безпеки. Окрема техніка зазнала незначних пошкоджень, але вона не перебувала в експлуатації. Ми завезли сюди техніку з інших підприємств, яка вже відпрацювала. Ми в стадії списання окремих. Ми їх тут зберігаємо. Це підприємство не працює, тут зупинена господарська діяльність", — сказав Владислав Приймак.

За його словами, Росія обстрілювала депо й до цього.

"З перших днів я рахував кількість обстрілів, але десь на шостому десятку я збився з підрахунку. Все почалося 24 лютого, перші влучання по підприємству були саме 24 лютого. Наймасовіший період обстрілів був з початку березня, і тривав увесь березень. Основні пошкодження були отримані у березні 2022 року. Потім удари були вже не так часто, але тривали до серпня 2022 року", — сказав директор депо.

Збитки підприємству рахуються сотнями мільйонів. Точна цифра ще не може бути сказана, але попередньо — понад 300 млн гривень. Це за весь період.

Що відомо про вибухи у Харкові вночі 20 грудня

Вибух у Харкові чули до оголошення повітряної тривоги — о 00:59, другий — о 01:00, коли повітряна тривога ще лунала. За попередніми даними, внаслідок атаки РФ поранених немає.

Вранці міський голова Ігор Терехов сказав, що РФ завдала ракетних ударів по території одного з транспортних депо Харкова. За його словами, це депо Росія вже обстрілювала раніше.

На місці влучання РФ у Харкові знайшли залишки ракет С-300, повідомив начальник поліції Харківщини Володимир Тимошко. За його словами, пошкоджені інфраструктурні об'єкти. У ДСНС регіону кажуть, що влучання — у Салтівському районі.

На місцях нічних ударів РФ по депо у Салтівському районі 20 грудня знайшли уламки ракет С-300, розказала речниця поліції Харківщини Олена Баранник. За її словами, утворилася вирва 9 м в діаметрі, її глибина — 3,5 м.

URL оригинала: https://suspilne.media/643532-depo-na-saltivci-po-akomu-rf-bila-raketami-vnoci-ne-pracue-tam-zberigaut-poskodzenij-transport-direktor-kp/
Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус, Автобус, Происшествия
Перевозчики:   КП "Салтівське трамвайне депо"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.