Новости. Гарант безпеки — правила

Газета "Харківський електротранспорт", 01.02.2003.

Перший місяць 2003 року для водіїв міського електротранспорту через несприятливі погодні умови — снігову заметіль, сильні морози — виявився вкрай важким. Це вплинуло також на перевезення пасажирів і на гарантування безпеки руху. Адже в момент опадів проїжджа частина доріг своєчасно не розчищалась, що затруднювало рух трамваїв і тролейбусів. У результаті виникали збої, "затори" автотранспорту, а нерідко автомобілі стояли поблизу трамвайного полотна чи на великій відстані від бордюра навіть без їх безпосередніх власників. А це, безумовно, створювало передумови до виникнення ДТП.

Та зима є зима, вона ще може показати свої права, внести корективи, й розслаблятися аж ніяк не можна. Отож, водіям трамваїв і тролейбусів, щоб не допустити дорожніх пригод, треба постійно бути максимально уважними на лінії. Зокрема, у тих випадках, коли поблизу трамвайного полотна чи бордюра з яких-небудь причин стоїть транспортний засіб. Проїжджати трамвайникам у таких випадках можна лише тоді, коли дозволяють габарити вагона, щоб ні в якому разі не пошкодити авто й уникнути ДТП.

Для тролейбусників робота ускладнюється ще й слизькою дорогою. Тому, аби не допустити пригоди чи пошкодження контактних дротів, під час об’їздів автомобілів, що стоять, потрібно рухатися на мінімальній швидкості, не допускати різких гальмувань.

Шановні водії-електротранспортники! Тільки суворе дотримання усіх правил гарантуватиме безпеку руху.

І. РЯБОВОЛ,
інженер служби безпеки дорожнього руху

№9-10 (5167-5168), 1 лютого 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.