Новости. Цього могло не бути

Газета "Харківський електротранспорт", 01.02.2003.

Того зимового, морозного ранку, 13 січня 2003 року, трамвайний поїзд 371‑372 (27‑го маршруту) під керуванням водія І класу Г.П. С****ної рухався по вулиці Академіка Павлова до станції "Вулиця Льва Толстого". Під час слідування, о 6 год. 30 хв., на перехресті з вулицею Блюхера сталося зіткнення з автомобілем ДЕО-Ланос, який їхав по названій вулиці зліва направо по ходу руху трамвая.

Постраждалих під час цього ДТП не було, проте затримка руху трамваїв і тролейбусів тривала 30 хвилин в усіх напрямках. Автомобіль одержав пошкодження, трамвай має їх незначні.

Як пояснює водій трамвая із 35‑річним стажем роботи Г.П. С****на, вона рухалася на зелений сигнал світлофора, а водій автомобіля при гальмуванні на забороняючий сигнал світлофора не справився з керуванням на слизькому дорожньому покритті.

Чому ж так часто виникають ДТП на цьому перехресті? А їх у минулому році було аж чотири. Одна за участі водія Жовтневого трамвайного депо і три — руховиків Салтівського. Причому всі сталися при працюючому в режимі світлофорі, на освітленій ділянці, при відмінній видимості, і навіть коли ожеледиці не було.

Звичайно, в цих ДТП звинувачувати водіїв трамвая не можна. Але існують Правила дорожнього руху, зокрема п. 12.3, де говориться: "у випадку виникнення небезпеки для руху чи перешкоди, які водій об’єктивно може виявити, він повинен негайно вжити заходів щодо зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу чи безпечного для інших учасників руху об’їзду перешкоди".

Отож, шановні водії!

Будьте передбачливими, тоді "митарств" і клопотів буде менше, бо не завжди вдається довести вашу невинність, як у випадку з водієм Салтівського депо Г.Л. С*****вим на цьому ж перехресті.

Н. ХОЛОДНА,
інженер служби безпеки дорожнього руху

№9-10 (5167-5168), 1 лютого 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Происшествия
Единицы ПС:   Tatra-T3SU #371, Tatra-T3SU #372
Городские маршруты:   Тм27
Улицы и площади:   вулиця Академіка Павлова
Перевозчики:   КП "Жовтневе трамвайне депо", КП "Салтівське трамвайне депо"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.