Новости. У Тростянці відновлюють залізничний вокзал

https://www.railinsider.com.ua/, 09.01.2024.

У Тростянці (Сумська область) розпочали відновлення залізничного вокзалу, зруйнованого ворогом у 2022 році. Про це пише Rail.insider із посиланням на Охтирський міський портал.

Роботи проводять RGM group разом із Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України.

Вокзал був зруйнований росіянами під час окупації на початку вторгнення. Його відбудову проводять у межах експериментального проєкту відновлення за принципом build back better («Побудувати краще, ніж було») населених пунктів, які постраждали внаслідок великої війни. Проєкт відбудови вокзалу розробило Київське архітектурне бюро.

За інформацією Агентства, це буде сучасний, інклюзивний простір інтегрованого вокзалу, який об’єднає поїзди, автобуси, зручний під’їзд для транспорту, автобусну стоянку та парковку для приватного транспорту.

«Запропонований простір є інклюзивним — без жодної сходинки, центральний зал буде відремонтований з урахуванням європейських стандартів», — розповіли в Агентстві.

Проєктом передбачені велика кількість табло, уніфікованих покажчиків та зона самостійного обслуговування купівлі-продажу квитків. Під основною будівлею вокзалу буде укриття цивільного захисту.

Наголошується, що будівництво залізничного вокзалу здійснюватиметься у два етапи:

  • перший етап: реконструкція залізничного вокзалу; будівля контори дистанції колії (ПЧ-9); трансформаторна підстанція (ТП-14); трансформаторна підстанція (ТП-5); будівництво навісу;
  • другий етап: реконструкція привокзальної території залізничного вокзалу та зовнішніх мереж.

Як повідомлялося раніше, восени 2023 року було оголошено тендер на реконструкцію вокзалу в місті Тростянець.

URL оригинала: https://www.railinsider.com.ua/85382/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.