Новости. Відчинені двері — небезпека

Газета "Харківський електротранспорт", 19.07.2003.

Відповідно до закону про дорожній рух України, а також ПДР пасажири зобов'язані здійснювати посадку-висадку тільки після зупинки транспортного засобу. Користуючись міським транспортом, вони також повинні сидіти чи стояти у призначених місцях, тримаючись за поручні або інші пристосування. Проте деякі водії трамваїв і тролейбусів ніби провокують пасажирів порушувати ці вимоги нормативних документів, тобто під’їжджають до зупинок і відправляються від них з відкритими дверима. Виходить, що це створює передумови для виникнення ДТП. Адже бувають випадки, коли пасажир не встиг завчасно підготуватися до виходу і на ходу намагається зробити це. Буває таке і при посадці у трамвай чи тролейбус, які відправляються.

На жаль, є підтверджуючі факти. Так, 1 липня проводився комісійний рейд з контролю за роботою водіїв в лінії, де були виявлені порушення, про які треба розповісти.

Тролейбус №2010 63‑го маршруту вів водій В.С. К*****в о 13 год. 30 хв. по проспекту 50 років ВЛКСМ. При відправленні з кінцевої станції "Метро "Барабашова" допустив рух машини з відкритими дверима. Аналогічний випадок довелося спостерігати і на тролейбусі №797 35‑го маршруту о 14 год. 20 хв. На ньому працювала В.В. Л***на. О 14 год. 40 хв. тролейбус 31‑го маршруту №737 під керуванням С.В. Г****а відправився із зупинки "Вулиця Командарма Уборевича" з таким же порушенням. Подібне спостерігалося і на машинах, які вели О.А. К*****на, М.Ф. І***в та на трамваї, за кермом котрого була Т.В. П*******ва-Ш*******д.

Отож, шановні водії, їзда з відчиненими дверима — небезпечна як для пасажирів, так і для вас. Бо за життя людей і їх здоров'я — ви теж у відповіді.

І. РЯБОВОЛ,
інженер служби безпеки дорожнього руху,
М. БРУСЄНЦОВ,
голова громадської комісії з безпеки руху при профкомі ХКП "Міськелектротранс"

№57-58 (5215-5216), 19 липня 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус
Единицы ПС:   ЗИУ-682 #737, ЗИУ-682 #797, ЮМЗ-Т1 #2010
Городские маршруты:   Тб31, Тб35, Тб63
Конечные городских маршрутов:   Ст. м. "Академіка Барабашова"
Улицы и площади:   вулиця Амурська, вулиця Гвардійців-Широнинців

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.