Новости. Кожен другий автобус приїхав з Європи. Як партнери допомагають Харкову з транспортом (відео)

Газета "Харьковские известия", 15.01.2024.

Парк автобусів, що обслуговують міські громадські маршрути поповнився двома машинами. Автобуси приїхали до Харкова у вигляді гуманітарної допомоги з Фінляндії. І один із них вже з понеділка почав курсувати містом, перевозячи пасажирів. Ззовні його стилізувати під харківські «карсани» в червоно-чорний колір.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Цей автобус приїхав до нас з міста Турку Фінської Республіки. Приїхав він десь місяць тому. До речі, фіни самі нам його привезли. Їхні водії приїхали за кермом цих двох автобусів. Один з яких ви бачите на задньому плані. Ці автобуси 2007 року. Ми їх приблизно місяць готували до роботи в лінії. І сьогодні він перший день як вийшов на 96 автобусний маршрут. Цей маршрут починається від станції метро «Університет» і йде на П’ятихатки. На П’ятихатках теж живуть люди і їм теж потрібен транспорт. На сьогодні там дуже мало автобусів. Тому вирішили додати сюди. Інтервал доволі великий. Щоб його скоротити ми вирішили цей автобус цей автобус поставити саме на цей маршрут.
МИКОЛА ТРОЩЕНКО ВОДІЙ АВТОБУСА
100-120 чоловік за один рейс. За одну посадку. Люди радіють. Автобус комфортабельний. Зручний для водія, для пасажирів. Теплий. Має можливості перевозити пасажирів з обмеженими можливостями. Нахиляється автобус, пандус відкидний. В обов’язки входить допомога посадки-висадки.
ЛЮБОВ ПАСАЖИРКА АВТОБУСА
Ну ось тепер новий автобус. І був до цього транспорт. Маленький, незручний, але все рівно був. Нормально у нас ходять. За розкладом. Все гаразд.
ОЛЕГ ПАСАЖИР АВТОБУСА
Нормальний транспорт. 96-й автобус нормально їздить. Їжджу в місто інколи, і все нормально. Щопівгодини їздять. Все нормально.
АНАТОЛІЙ ПАСАЖИР АВТОБУСА
Саме головне – це розклад. Розуміння того, що ти потрапиш до роботи, якщо ти вчасно вийдеш з дому. І дотриматись розкладу і все. А хто нам буде допомагать, якщо не європейці. Хто буде допомагать. Адже ми 30 років прогавили. А тепер з людьми треба якось по-людськи жити. Так що, дякувати Богу, знімати шляпу і казать дякувати.

Якщо в цифрах, то за останні майже два роки, харківський розбомблений ворогом парк громадського транспорту суттєво поповнився завдяки міжнародним партнерам. Так кожен 5-тий автобус, що перевозить пасажирів – місто отримало у вигляді гуманітарної допомоги якраз від європейських партнерів. Щодо трамваїв – то це практично кожна третя машина. І цьогоріч інтервал на маршрутах міста і далі буде скорочуватись завдяки політиці, дружньої, країн партнерів, які прагнуть допомогти Харкову.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Про плани на цей рік, це те, що вже партнери заявили і за чим ми вже найближчим часом їдемо. Найближчим часом – це місто Нюрнберг – 7 автобусів. Приблизно як ось це, що ми бачимо. І десь на другу половину березня буде ще 10 таких автобусів. Ось. Це те, що стосується Нюрнберга. І місто Пльзень наш партнер готується нам подарувати 7 трамваїв, 4 тролейбуса великих та 5 автобусів.

Завдяки всім машинам, що отримує Харків від європейських парнерів, кажуть спеціалісти, у місті вдається поступово скорочувати інтервали на маршрутах, що досі не є такими, які були у довоєнний час.

ВЛАДИСЛАВ ПРИЙМАК ДИРЕКТОР КП «САЛТІВСЬКЕ ТРАМВАЙНЕ ДЕПО»
Хотілося б приблизно щоб ще 2/3 від тих, що вже є у нас ще було, щоб у нас інтервали були значно меншими і відповідали потоку. Ось. Але це не на всіх маршрутах. На сьогодні достатньо було б додати ще там автобусів 50 і містяни б це відчули. Інтервали б значно скоротилися б.
URL оригинала: https://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/kozhen-druhyj-avtobus-pryikhav-z-ievropy-iak-partnery-dopomahaiut-kharkovu-z-transportom-video/
Разделы по теме:
Рубрики:   Автобус
Модели ПС:   Lahti Scala
Единицы ПС:   Lahti Scala #АХ1240ОВ
Городские маршруты:   Аб96

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.