Новости. Робітник ”Укрзалізниці” ледь не загинув на підприємстві

Информационное агентство "Status Quo", 01.02.2024.

Робітник ”Укрзалізниці” отримав тяжку травму під час ремонту обладнання. Начальнику цеху повідомлено про підозру в порушенні правил безпеки на виробництв, заявили у прокуратурі.

За даними слідства, 22 листопада 2021 року електрогазозварювальник дільниці із забезпечення виробництва станції Безлюдівка, що входить до складу Харківської дирекції філії АТ ”Укрзалізниця”, отримав завдання провести ремонт механічного шнеку для подання цементу в камерний насос.

Начальник цеху знаходився поруч і також займався усуненням несправності. Під час роботи начальник вирішив провернути вал короткочасним включенням лінії. Не переконавшись в тому, що його колега знаходиться в безпечній зоні, начальник цеху увімкнув лінію. Вал почав обертатися, ліву ногу електрогазозварювальника стало затягувати у шнек. Почувши крики потерпілого, начальник цеху відключив шнекову лінію і став надавати допомогу колезі.

Внаслідок порушення правил безпеки підозрюваним потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження.

За ч. 2 ст. 272 КК України начальнику цеха загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до восьми років.

URL оригинала: https://www.sq.com.ua/ukr/novini/01.02.2024/robitnik-ukrzaliznicya-led-ne-zaginuv-na-pidprijemstvi
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.