Новости. Сьогодні враховуємо все

Газета "Харківський електротранспорт", 16.08.2003.

Немає сумніву, що саме зараз в теплі серпневі дні закладається підґрунтя нормальної роботи нашого експлуатаційного підрозділу взимку. В цій важливій справі значну допомогу надає деповчанам адміністрація ХКП "Міськелектротранс". Зокрема, ми отримуємо у відповідній кількості толь, руберойд, бітум. Зараз ремонтуємо дахи на адміністративно-побутовому та виробничому корпусах. Потім настане черга і мийно-прибирального комплексу, й складу. Для своєчасного й якісного виконання відновлення покрівлі створено бригаду із наших робітників, котрі мають навички такої.

Не забуваємо й про ремонт теплотрас, водяної мережі у самому депо. Їх надійність не тільки є запорукою спокійної роботи взимку, але й пов’язана із заощадженням енергоресурсів. На нинішньому етапі робіт ми забезпечені необхідними матеріалами.

Згідно із службовим розпорядженням головного інженера підприємства В.І. Вітченка у депо розпочалася сезонна підготовка рухомого складу. Вона проводиться силами дільниць ТО‑2, середнього та капітального ремонтів. Насамперед було проведено заняття з ремонтниками із перевірки їх кваліфікації. Трудівникам ще раз нагадали, які роботи додаються в ході підготовки тролейбусів до роботи у складний кліматичний період, наголошуючи на необхідності виконання їх із високою якістю та надійністю.

Можна сказати, що, незважаючи на те, що депо експлуатує, крім машин ЗІУ‑9, ємний рухомий склад румунського виробництва, а це Даки та "РОКАРи", хід сезонної підготовки налагоджено досить чітко. Проводиться продування пневмосистем й електрообладнання тролейбусів, відновлюються компресори, робиться ущільнення кабін та салонів...

Можна тільки зазначити, що деякі ланки нашого трудового колективу вимагають доукомплектації слюсарями та електрослюсарями, зварниками.

Проте, як говориться, ми намагаємося виконувати намічені обсяги робіт не числом трудівників, а їх умінням. В нашому цеху технічного обслуговування й ремонту рухомого складу існує надійний кістяк із досвідчених і сумлінних спеціалістів. Відповідально, із неабияким сумлінням ставляться до своїх обов’язків майстри І.А. Х****ов та П.А. Н*****ч, бригадири О.Г. К****ов та В.М. К******ко. Вони знають до найменших тонкощів усю роботу і можуть організувати ефективну працю своїх трудових колективів.

Досвід минулих зим багато чому нас навчив. Адже бували такі періоди, коли територія депо просто "потопала" у снігових заметах і практично всі, хто міг, виходив на її розчистку, а техніка вела боротьбу із снігом і вдень, і вночі. Ось чому ретельна увага приділяється підготовці й обслуговуванню нашого потужного трактора Т‑150 (тракторист Ю.В. П****ов) із відвалом та автомобілів.

Зрозуміло, що для проведення якісної сезонної підготовки нам необхідна відповідна кількість запасних частин та матеріалів. У міру можливостей адміністрація підприємства задовольняє усі наші заявки. І це також є гарантією якісної підготовки рухомого складу.

Л. ОРЛОВ,
головний інженер тролейбусного депо №3.

№65-66 (5223-5224), 16 серпня 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Троллейбус
Перевозчики:   КП "Тролейбусне депо №3"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.