Новости. Укрзалізниця планує розширити модельний ряд вироблених на власних потужностях вагонів

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 21.02.2024.

Укрзалізниця планує масштабувати проєкт виробництва вантажних вагонів на власних потужностях та розширити модельний ряд власного виробництва. Про це повідомив заступник директора з виробництва вагоноремонтного напрямку департаменту виробництва АТ «Укрзалізниця» Даниїл Глущенко під час виступу на VI Міжнародній конференції «Залізниці України: розвиток та інвестиції».

«Укрзалізниця, маючи велику кількість підприємств, у тому числі вагоноремонтних, тривалий період часу будувала тільки піввагони, яких наразі ми маємо деякий профіцит, на іншому рухомому складі ми не концентрували свою увагу, але наші підприємства, такі як «Центр транспортної логістики», «Центр транспортного сервісу «Ліски», дали нам поштовх для розробки на власних потужностях та у власних конструкторських бюро нових вантажних вагонів, зокрема фітингових платформ, яких ми з початку повномасштабного вторгнення побудували 500 одиниць. Крім того, вперше за історію сучасної Укрзалізниці ми побудували на власних виробничих потужностях думпкари, хопер-дозатори для ремонту колій», — сказав він і нагадав, що Укрзалізниця побудувала на власних потужностях дослідний зразок зерновоза, який можна використовувати як на колії шириною 1520 мм, так і на колії 1435 мм. За словами Даниїла Глущенка, цей зразок рухомого складу вже пройшов сертифікацію й буде вироблятись у майбутньому.

«Ми зараз вже проходимо процедуру погодження у відповідних структурних підрозділах Укрзалізниці щодо замовлення у наших підприємств виробництва 120 зерновозів європейського зразка для потреб вантажних перевезень», — додав він.

Також Даниїл Глущенко нагадав, що в Укрзалізниці було створено нову філію «Ваговий оператор», яка має на балансі спеціалізовані ваги й займається їх ремонтом. І наразі є зацікавленість у розробці й виготовленні на власних потужностях вагоповірочного вагона, адже цей парк також давно не оновлювався.

«Крім того ми вже деякий час розробляємо універсальний вантажний вагон, який можна буде використовувати і як критий вагон, і як зерновоз. Зараз проводимо розрахунки щодо міцності, об’єму кузова тощо. Дослідну партію плануємо зробити до кінця цього року», — резюмував він, додавши, що Укрзалізниця має велику зацікавленість у масштабуванні виробництва вантажного рухомого складу на низку власних підприємств.

URL оригинала: https://uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/623913/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.