Новости. Вирішальному етапові — високий темп

Газета "Харківський електротранспорт", 13.09.2003.

Підготовка будівель та споруд наших служб та депо до роботи в зимовий період сьогодні є, безумовно, одним із першочергових завдань. Адже необхідно, щоб навіть за умов холодної, несприятливої погоди, електротранспортники могли працювати в теплі, не відчували протягів і не хворіли від переохолодження та надмірної вологості. Нещодавно профком та енергомеханічний відділ підприємства провели комплексну перевірку з підготовки виробничих об’єктів.

Зокрема було виявлено ось що. У Депо №1 вже виконано ремонт котлів існуючої котельної. Однак згідно припису відповідної інспекції не складено режимні карти роботи котлів. У підрозділі розпочато утеплення воріт виробничого корпусу. Проте ремонт дахів 9‑10 канав ще не проводився.

У депо №2 необхідно провести ремонт даху виробничого корпусу, здати теплові рамки інспекції тепломереж, завершити засклення вікон цехів. Крім того, тут заплановано провести ремонт теплотраси між приміщенням відділу руху та виробничим корпусом.

У тролейбусному депо №3 слід виконати ремонт покрівлі на виробничому корпусі, мийно-прибиральному комплексі, складі, провести утеплення воріт, завершити засклення, здати рамки інспекції тепломереж.

Вистачає робіт й у комінтернівців. У депо, зокрема, розпочали ремонт дахів. Та ще не приступали до утеплення воріт виробничого корпусу, не ведеться засклення воріт, дахових ліхтарів. Теплові рамки не здано інспекції тепломереж. У душових потрібно виконати так званий косметичний ремонт.

Ремонт даху на виробничому корпусі Жовтневого депо ще не розпочинався. Три котли котельні Жовтневого містечка готові до експлуатації взимку. Ще один знаходиться в ремонті. Тут також не утеплено теплотрасу на виході між виробничим корпусом та гаражем. Не зроблено й утеплення воріт.

Значні обсяги робіт необхідно виконати й у Салтівському трамвайному депо. Адже тут не розпочинався ремонт дахів на виробничому корпусі, мийно-прибиральному комплексі, складі. Не робиться ремонт воріт (обриви гуми, листів заліза). Багато шибок вибито із північного боку виробничого корпусу. Теплові рамки не здано інспекції тепломереж. Вимагають косметичного ремонту душові.

Практично ті ж самі недоліки було помічено й у підрозділах служби колій. Протікає дах дільниці механізованого ремонту колій. У душових немає гумових килимків. А самі вони вимагають косметичного ремонту. У майстернях служби колій теплові рамки не пред’явлено до огляду. Ремонт даху, засклення, утеплення воріт ще не розпочиналося у майстернях та складі служби по вул. Актюбінській. Вимагають косметичного ремонту жіночі душові, а у чоловічій роздягальні слід відремонтувати двері.

Ненадійні дахи над ремонтними боксами КАТП‑22. Не готова до функціонування повітряна теплотраса (пориви утеплювача). Проте тут розпочато ремонт воріт, а теплорамки — готові.

Підготовка до роботи взимку проводиться й на об'єктах енергослужби. Із 7 тягових підстанцій ремонт покрівлі виконано на двох. На такій же кількості виконано й засклення. Крім того проведено випробування електричних кабелів підвищеною напругою на 34 тягових підстанціях із 59. А от теплорамки інспекції тепломереж ще не здано.

На сьогодні ремонт покрівлі не завершено на трьох кінцевих станціях служби руху. Засклення і утеплення кінцевих продовжується.

Серед об’єктів ЖКПС я б окремо виділив будівлі апарату управління та народного музею історії підприємства. Тут не здано теплорамки інспекції тепломереж. Не зроблено ревізію теплосистем. Часткового засклення вимагають і вікна цих будівель.

Завершуючи розповідь про недоліки, помічені в результаті проведеної перевірки, варто підкреслити, що роботи з підготовки до зими вступають у вересні, так би мовити, у вирішальну фазу. Тому необхідно щодня збільшувати їх темп, ефективність і, зрозуміло, якість. Одним словом, нам необхідно зробити все можливе для того, щоб зустріти зиму у всеозброєнні.

Ю. ГАВРЮШИН,
начальник енергомеханічного відділу підприємства

№73-74 (5137-5138), 13 вересня 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Троллейбус
Перевозчики:   Депо №1, Коминтерновское трамвайное депо, КП "Жовтневе трамвайне депо", КП "Салтівське трамвайне депо", КП "Тролейбусне депо №2", КП "Тролейбусне депо №3"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.