Новости. Увага: "листопад", "юз", "буксування"!

Газета "Харківський електротранспорт", 11.10.2003.

На даний час практично закінчено сезонний інструктаж з усіма водіями-електротранпортниками незалежно від їх стажу і кваліфікації. Саме інструктаж про особливості роботи в осінньо-зимовий період. Під час проведення цього важливого і необхідного заходу велика увага водіїв трамвая і тролейбуса зверталася на складності роботи в умовах зниження зчеплення коліс з рейками та дорожнім покриттям (листя, мокрі і брудні рейки, сніг, ожеледиця тощо), а також погіршення видимості при зниженні температури. Неабиякого значення надавали й цінним рекомендаціям щодо гарантування безпеки руху на лінії під час перевезення пасажирів — харків'ян та гостей міста.

Відомо, що в осінні місяці пожвавлюється пересування дітей та підлітків — найбільш небезпечнішої і непередбачуваної категорії пішоходів. Тому під час інструктажів на порядку денному стояло і це питання. Наголошувалося, щоб водії були пильними й уважними під час проїзду будь-яких перехресть, в разі необхідності у найскладніших дорожніх ситуаціях могли вжити потрібні заходи щодо запобігання ДТП.

Уже зараз ми бачимо, що з кожним днем все більшає і більшає листя на трамвайних рейках. Значить — водіям стає працювати важко. Адже трамвай від різкого гальмування іде "юзом" і його екстрено зупинити просто неможливо.

Так, 29 вересня поточного року о 15 год. 35 хв. трамвай №763 (16‑го маршруту) під керуванням водія В.О. С********ка (ІІ клас, стаж роботи 8 років) Салтівського депо рухався по вулиці Героїв Праці в напрямку кінцевої "Гідропарк". На перегоні між зупинками "Станція метро "Героїв Праці" і "Вулиця Барабашова" водій допустив наїзд на пішохода, який вискочив із-за кушів перед трамваєм, що рухався поблизу.

Таким чином, сталася ДТП. Постраждалого доставили до лікарні, та врятувати йому життя, на жаль, не вдалося.

У цьому дорожньо-транспортному випадку ми не можемо винити водія трамвая. Як кажуть, крапку над "і" поставить детальне розслідування.

Однак хочу ще раз нагадати руховикам-електротранспортникам, що на лінії необхідно бути завжди уважними і зосередженими, а трамвайникам зараз — особливо, адже "листопад", "юз", "буксування" на рейках — у розпалі.

С. ЛОШАК,
заступник начальника служби безпеки дорожнього руху ХКП "Міськелектротранс"

№81-82 (5145-5146), 11 жовтня 2003 року

Разделы по теме:
Рубрики:   Трамвай, Происшествия
Единицы ПС:   Tatra-T3SU #763
Городские маршруты:   Тм16
Улицы и площади:   вулиця Героїв Праці

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.