Новости. У громаді на Харківщині почали відновлювати зруйнований міст

Kharkiv Today, 08.03.2024.

На мосту демонтують зруйновані конструкції. Завершити відновлення мосту планують до кінця року.

У Балаклійській громаді (Ізюмський район) почали відновлювати міст, зруйнований у 2022 році. Поряд із ним була встановлена тимчасова переправа. Наразі стартували відновлювальні роботи. Їх змогли розпочати за сприятливих погодних умов. Дорожники демонтують зруйновані конструкції та вивозять їх.

"Цей міст був зруйнований ще у 2022 році, коли окупанти відступали з захоплених територій Ізюмського району. Руйнування виявилися доволі значними, тож для забезпечення проїзду тут було зведено тимчасову переправу. Зараз же розпочато відновлення мосту. Нова споруда буде розрахована на сучасні навантаження", — повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

На мосту планують влаштувати нові фундаменти, опори, прогонову будову, зробити мостове полотно з двошаровим асфальтобетонним покриттям, тротуари та сучасні засоби огородження й освітлення. Відновити міст хочуть до кінця 2024 року.

"Фахівці прогнозують, що, за умови належного фінансування, роботи буде завершено до кінця поточного року", — розповіли у Службі відновлення.

Нагадаємо, через війну у Харківській області зруйновано 27 мостів і шляхопроводів. На сьогодні біля усіх мостів зведені тимчасові переправи й об'їзди.

URL оригинала: https://2day.kh.ua/ua/kharkow/u-hromadi-na-kharkivshchyni-pochaly-vidnovlyuvaty-zruynovanyy-mist
Разделы по теме:
Рубрики:   Город и область

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.