Новости. Відкрито тимчасовий тролейбусний маршрут №60

"Харьков транспортный", 01.04.2024.

Сьогодні, 1 квітня 2024 року, було запущено тимчасовий тролейбусний маршрут № 60, який курсує від станції метро «Тракторний завод» до кінцевої «Роганська».

Траса маршруту підібрана таким чином, щоб повністю перекрити трасу автобусного маршруту № 280, та частково - тимчасового маршруту № 262, які перестануть курсувати вже завтра, а автобуси з цих маршрутів будуть перенаправлені на більш напружені ділянки нашого міста, де наразі неможливо запустити електротранспорт. Зокрема, завдяки цьому завтра будуть відновлені маршрути автобусів № 32 та № 123, які не працювали з 22 березня.

Запуск 60-го тролейбусного маршруту, як й інших, що працюють зараз, став можливим завдяки зусиллям енергетиків, які після ракетного обстрілу енергетичної інфраструктури 22 березня 2024 року змогли в короткий термін подати напругу на тягові підстанції, що обслуговують частину району ХТЗ, Рогані та мікрорайону Горизонт.

Маршрут № 60 починається від автобусної кінцевої «Станція метро «Тракторний завод», павільон якої зберігся ще з радянських часів, коли сюди сходилось дуже багато автобусних маршрутів.

Далі траса маршруту проходить по проспекту Архітектора Альошина, вулицям Луї Пастера та Сергія Грицевця - тобто по тим, де немає контактної мережі, та на частині з котрих тролейбусні маршрути ніколи не курсували.

Маршрут має довжину 7,8 км, з яких 6,5 кілометрів тролейбуси проходять на автономному ході. Оскільки маршрут доволі тяжкий навіть для тролейбусів PTS - були збільшені відстої на кінцевій зупинці «Роганська», де тролейбуси мають змогу заряджатися від контактної мережі.

Відкриттю такого складного маршруту передувала обкатка, яка проходила в декілька етапів. Найперша обкатка пройшла ввечері 28 березня, коли була вивчена можливість роботи цього типу тролейбусів по цій трасі, проаналізовано розряд батареї при русі на автономному ході, вивчені нюанси маршруту, що стосуються поздовжнього профілю, можливості зустрічного роз’їзду з габаритною технікою на доволі вузьких вулицях та інше.

Фотографії зроблені в перший вечір обкатки тролейбусного маршруту № 60.

Разделы по теме:
Рубрики:   Блог, Троллейбус, Разное
Единицы ПС:   PTS 12 #2729
Городские маршруты:   Тб60, Аб32, Аб123, Аб262, Аб280
Конечные городских маршрутов:   Ст. м. "Тракторний завод"

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.