Новости. Змiцнити фiнансове становище харкiвського аеропорту допоможуть Боїнги та продаж бiлетiв на трансатлантичнi рейси

"Харьковские новости", 15.03.2004.

Так вважає керiвник комунального пiдприємства Євген Ткаченко. Харкiвський аеропорт два роки тому було визнано банкрутом. Аби дати пiдприємству шанс, мiська влада вибачила йому мiльйоннi борги та надала деякi пiльги. Зараз аеропорт все ще збитковий. Втiм, є певнi здобутки - з 2001-го року кiлькiсть пасажирiв збiльшилась у 2 з половиною рази. А соцiологiчне дослiдження клiєнтiв аеропорту показало, що вони цiнують комфорт. Тому було вирiшено розширити злiтну смугу для того, щоб на неї мiг сiсти трансатлантичний лiтак - Боїнг 737. Дозвiл Укравiатрансу вже є.

А ще з 2004-го року можна в касах аеропорту придбати квиток на будь-який мiжконтинентальний рейс. Втiм, лiтати з Харкова до Америки чи Далекого сходу поки що неможливо. На всi нововведення аеропорт потребує великих коштiв. Лише розширення смуги для боїнга обiйдеться в 7 мiльйонiв доларiв. Без iнвестицiй ззовнi це неможливо - вважає керiвник пiдприємства. Є два варiанти їх залучення - пошук стратегiчного iнвестора - вiрогiдно, це буде Мiнтранс, або ж створення спiльноти iнвесторiв, кожен з яких вiдповiдатиме за свою частку роботи. Який з цих варiантiв обере аеропорт - покаже час.

Павленко Елена

Разделы по теме:
Рубрики:   Авиатранспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.