Новости. Проїзд подорожчав на 21-у маршруті міських автобусів і мікроавтобусів

Офіційний сайт Харківської міської ради, 16.07.2004.

Із 70 автоперевізників, що обслуговують 168 маршрутів, узгодження на підвищення тарифів на проїзд одержали 17. Ціни підвищилися в середньому на 30-40%. Як відзначив начальник міського управління комунального господарства Віталій Бабенко, перевізники пасажирів одержали узгодження на підвищення вартості проїзду на 42 маршрутах. Але фактично ціни підвищилися на 21-му. Віталій Бабенко припустив, що на цьому поки ціновий бум зупиниться.

За словами начальника управління, в компетенції міської влади лише узгодження цін. Формують же їх самі перевізники. Згідно із ст. 191 Господарського Кодексу України органи виконавчої влади і місцевого самоврядування при встановленні фіксованих цін, вживання яких робить неможливим отримання прибутку суб'єктами підприємницької діяльності, зобов'язані надати цим суб'єктам дотацію з міської казни. Такої можливості у міста немає.

Узгодження одержали лише ті перевізники, які слідують по маршрутах, що зв’язують центр міста з найвіддаленішими районами. У них витрата бензину більше, а оскільки підвищилися ціни на бензин, то підвищення тарифів на проїзд для них більш актуальне.

Фактично, як відзначив Віталій Бабенко, одержали дозвіл на підняття цін лише ті перевізники, які мотивовано довели, що вони працюють собі у збиток. Ті ж, у яких рентабельність нульова, на отримання прибутку за рахунок підвищення тарифів найближчим часом можуть не розраховувати.

В цілому ж автоперевізники займають лише 11% в обсязі міських пасажирських перевезень. Більшість пасажирів користується послугами метрополітену і міськелектротранспорту.

Довідка:

Щодня всі види транспорту в Харкові перевозять в середньому 1,6 млн. пасажирів.

Разделы по теме:
Рубрики:   Автобус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.