Новости. Кількість злочинів у поїздах влітку збільшилась вдвічі

Харківські Вісті, 01.09.2010.

Правоохоронцям скаржаться на крадіжки мобільних телефонів. Літо закінчилось, але транспортна міліція продовжує пильнувати. Відпочиваючих і протягом вересня буде багато.

Ірина Баришевська, журналіст: Пасажири часто стають жертвами власної неуважності. Адже забуті в купе речі надто легкий трофей для крадія.

Їдучи до Криму, багато хто з пасажирів п'ють спиртне та розслабляються. А про зникли речі повідомляють не одразу. Це ускладнює роботу правоохоронцям. Додає проблем і те, що в залізничних квитках не вказане прізвище та ім'я.

Олег Бабенко, начальник відділу карного розшуку ЛУ на Південній Залізниці: Как правило, ночью, усложняется таким образом процесс, нам приходится отрабатывать весь вагон, а если люди вышли из купе на станции, то нам приходится выяснять кто вышел, на какой станции.

Сергій Пензєв, інспектор патрульної служби: В пути следования, если кто-то удаляется в туалет, следите за вещами, если кто-то пытается войтив доверие, не разговаривайте с посторонними, договорились?

Нарядів патрульної служби влітку стає більше разом з відпочиваючими. Більше стає і поїзних злочинів. Основна здобич крадіїв - мобільні телефони. Схеми залишаються старими. Беруть те, що доступно.

Олег Бабенко, начальник відділу карного розшуку ЛУ на Південній Залізниці: Если есть ценные вещи, надо закрыть входную дверь перестраховаться, если есть драгоценные вещи, надо положить их вниз, человека поднять сложно, в купе ведь 4 человека, кто-то да услышит

Провідники не виключення. Жертвами крадіїв стають і вони.

Сергій Пензєв, інспектор патрульної служби: Похители ребята которые ехали в вагоне, задержали...

Якщо біда все-таки спіткала, треба звернутися до міліціонера. В якому саме вагоні він перебуває в конкретний момент, точно знає провідник.

Ігор Сергєєв, заступник начальника ЛВ на станції "Харків-пасажирський": Не часто, але бувають випадки, коли злочинці знайомляться з сусідами по купе та пропонують випити. В спиртному або чаї вже розчинені медикаменти, які призводять до втрати пам*яті. З такою ситуацією навесні зіткнувся Олександр Пономарьов. До нього звернулась пасажир, яка помітила, що випивши чогось її сусідка втратила пам'ять.

Олександр Пономарьов, інспектор патрульної служби: В 2008-ому в Харкові стався випадок набагато складніший. Чоловік, що звернувся до правоохоронців на Харкіському вокзалі, не тільки не пам'ятав нічого про себе, та ще й не мав ніяких речей, за якими можно було б визначити родичів. Його відвезли до психіатричної лікарні. Там він прожив близько двох місяців. Наші журналісти звернулися до програми Жди меня. Родичі знайшлися. Виявилося, що чоловік приїхав з Якутії. Про те, як сталася втрата пам'яті, не згадав і досі. Транспортна міліція розкриває 74 відсотка злочинів в поїзді. Міліціонери вкотре нагадують пасажирам якнайскоріше звертатисядо них, ставши жертвою або свідком злочину.

URL оригинала: http://www.visti.tv/catalog/2010/09/01/5510.aspx
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.