Новости. На Південній залізниці відкрито електрифіковану дільницю Полтава – Мала Перещепинська

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 02.11.2010.

28 жовтня 2010 року на Південній залізниці відкрито залізничне сполучення на електротязі на дільниці Полтава – Мала Перещепинська залізничного напрямку Полтава – Кременчук – Бурти. Цей захід здійснено в рамках реалізації «Програми електрифікації залізниць України на 2008-2020 роки», яка розроблена з метою впровадження енергозберігаючих технологій, збільшення провізної спроможності і забезпечення стійкої роботи залізниць.

Під час урочистого відкриття дільниці у перший рейс вирушив електропоїзд сполученням Мала Перещепинська – Полтава-Південна. У заході взяли участь заступник генерального директора Укрзалізниці Сергій Михальчук, начальник Південної залізниці Віктор Остапчук, голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовиченко, голова Новосанжарської райдержадміністрації Сергій Шовкопляс та інші почесні гості.

Електрифікацію дільниці Полтава – Мала Перещепинська виконано на розгорнутій довжині 59,8 км. Зокрема, на дільниці здійснено комплекс заходів – це будівництво та монтаж контактної мережі, будівельно-монтажні роботи з переобладнання енергетики, зовнішнього освітлення 2-х станцій, 9-ти зупиночних платформ, 6 – ти переїздів та ін.

На дільниці Полтава – Мала Перещепинська працівниками колійного господарства укладено 14,6 км других колій, 2 км приймально – відправних колій, 29 стрілочних переводів, капітально відремонтовано 2 переїзди. Окрім цього, виконані роботи з модернізації колії на 52 км, а також посиленого капітального та капітального ремонту колії на 16 км.

На перегонах та станціях встановлено та змонтовано 46 нових світлофорів. На станції Полтава Південна впроваджено електричну централізацію з мікропроцесорним маршрутним набором. Також модернізовано пристрої електричної централізації на ст. Мала Перещепинська, які розміщені у новому спеціалізованому термоконтейнері.

На електрифікованій дільниці проведено реконструкцію вокзальних комплексів і платформ на станціях Головач і Мала Перещепинська. Також проведено капітальний ремонт 17 пасажирських платформ на зупинних пунктах з улаштуванням сучасного покриття і монтажем зручних пасажирських навісів. На платформах встановлені огорожі і забезпечено освітлення в темну пору доби.

На даний час завершуються роботи з електрифікації парків станції Кременчук розгорнутою довжиною 33,7 км. Також розпочаті роботи з електрифікації дільниці Мала Перещепинська – Новосенжари розгорнутою довжиною 34,9 км та на перегоні Кременчук – Потоки, проводяться роботи з реконструкції тягової підстанції Полтава-Південна.

Завершити роботи із електрифікації всієї дільниці Полтава – Кременчук заплановано у 2011 році. Введення дільниці в експлуатацію дозволить зменшити витрати на оплату енергоносіїв, розмежувати вантажний і пасажирський рух. У подальшому, після електрифікації напрямку Знам"янка – Долинська – Миколаїв – Херсон – Джанкой, планується створити другий, паралельний основному, електрифікований хід на Крим та до портів Чорного моря.

URL оригинала: http://www.uz.gov.ua/index.php?m=info.news.news_main&f=Doc.View&p=news_ZZZZZZZ.0.news&lng=uk
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.