Новости. Робота міського електричного транспорту за січень–березень 2012 року

Офіційний сайт Харківської обласної державної адміністрації, 11.05.2012.

Міський електричний транспорт займає провідне місце в транспортному комплексі м.Харкова. За січень–березень 2012р. метрополітеном, трамваями і тролейбусами було перевезено 105,3 млн. пасажирів, що складає 83,2% від загальної чисельності пасажирів, перевезених в обласному центрі. Щоденно міським електричним транспортом перевозиться більше 1 млн. пасажирів.

Харківський метрополітен займає друге місце в Україні по протяжності ліній і чисельності перевезених пасажирів. На сьогодні протяжність усіх ліній метрополітену складає 37,60 км, на яких розташовано 29 станцій. Інвентарна кількість вагонів становить 321 одиницю. За січень–березень 2012р. метрополітеном перевезено 60,2 млн. пасажирів, у порівнянні з минулим роком ці обсяги зменшилися на 3,1 млн. пасажирів або на 5,5%.

Чисельність перевезених платних пасажирів сягає 49,1 млн. осіб, що на 4,7% менше, ніж у минулому році.

Оплата проїзду в метрополітені з 2008р. здійснюється за допомогою жетонів та безконтактних електронних карток. Найбільша кількість пасажирів користується жетонами. За січень–березень 2012р. жетонами скористалися

28,7 млн. пасажирів, що на 9,6% менше, ніж у минулому році і дорівнює 58,4% від загальної чисельності платних пасажирів.

Для студентів і учнів професійно-технічних учбових закладів застосовують безконтактні електронні картки з пільгою 50% вартості проїзду: всього цієї категорії було перевезено 8,2 млн. пасажирів.

За січень–березень 2012р. метрополітеном було перевезено 11,1 млн. пасажирів, які згідно з чинним законодавством мають право на безкоштовний проїзд. Питома вага таких пасажирів складає 18,4%.

Значним попитом у мешканців та гостей міста користуються перевезення наземним електричним транспортом, питома вага якого складає 35,7% від загального обсягу пасажирських перевезень в обласному центрі. В першу чергу це стосується перевезень соціально–незахищених верств населення. Щоденно наземним електричним транспортом користуються близько 502 тис. пасажирів, з них більше половини–безплатно.

Загальний обсяг перевезень трамваями за січень–березень 2012р. склав 22 млн. пасажирів, тролейбусами – 23,2 млн. пасажирів; у порівнянні з минулим роком обсяги пасажирських перевезень трамваями збільшилися на 16%, тролейбусами – на 0,2%.

Наземним електричним транспортом перевозиться значна чисельність безплатних пасажирів, за січень–березень 2012р. їх було перевезено 28,9 млн. осіб, що складає 64,1% від загальної чисельності.

Оплата перевезень пасажирів міським електричним транспортом здійснюється за допомогою разових та постійних квитків. Більшість пасажирів перевезено за разовими квитками – 88,1% від загальної чисельності платних пасажирів, або 14,3 млн. осіб; у порівнянні з минулим роком їх чисельність збільшилась на 21,7%. Постійними квитками користується 1,9 млн. пасажирів або 11,9% від загальної чисельності платних пасажирів, що на 5,2% більше, ніж у минулому році.

Перевезення пасажирів здійснюють два трамвайних і два тролейбусних депо.

Виконання графіку руху електропоїздів Харківського метрополітену дорівнює 100%.

Начальник Головного управління статистики О.Г.Мамонтова

URL оригинала: http://kharkivoda.gov.ua/ru/document/view/id/8066
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро, Трамвай, Троллейбус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.