Новости. У I півріччі 2013 року збитки Південної залізниці від дій сторонніх осіб склали майже 200 тисяч гривень

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 12.07.2013.

За шість місяців 2013 року на Південній магістралі зафіксовано 11 випадків несанкціонованого втручання сторонніх осіб у діяльність залізниці, що призводили до перерви в русі поїздів понад 30 хвилин і більше, пошкодження рухомого складу залізничного транспорту чи відчеплення рухомого складу від поїздів на шляху прямування. Порівняно з аналогічним періодом 2012 року цей показник зменшився на 15%.

Утім, доволі частими є факти вчинення сторонніми особами на залізничному транспорті інших протиправних дій. Так, протягом першого півріччя 2013 року прийнято до обліку п'ять повідомлень про встановлення вибухових пристроїв: два - у рухомому складі, три - на вокзалі станції Харків-Пасажирський. У всіх зазначених випадках вибухових речовин та вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Господарства магістралі потерпають від крадіжок, розобладнання і пошкодження інфраструктури і рухомого складу, вчинених сторонніми особами.

Матеріальний збиток, завданий Південній залізниці в першому півріччі 2013 року внаслідок протиправних дій сторонніх осіб, зокрема, крадіжок елементів інфраструктури, становить 183 тис. 350 грн. Відшкодування збитків складає лише 19% (35 тис. 657 грн.). Загалом за фактами крадіжок елементів інфраструктури до лінійних відділів міліції, Служби безпеки України і прокуратури направлено 173 матеріали. Порушено 50 карних справ, засуджено 15 зловмисників.

Залізничники Південної магістралі нагадують громадянам, що за несанкціоноване втручання в роботу залізниці, в залежності від складу діяння, правопорушник може бути притягнутий до адміністративної або кримінальної відповідальності згідно з чинним законодавством.

Довідково:
Згідно зі ст. 109 КоАП України пошкодження залізничної колії, захисних лісонасаджень, снігозахисних загороджень та інших колійних об'єктів, споруд і пристроїв сигналізації та зв'язку тягне за собою накладення штрафу на громадян від 10 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів ( від 170 грн. до 510 грн.); підкладання на залізничні колії предметів, які можуть спричинити порушення руху поїздів, тягне за собою накладення штрафу від 15 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 255 грн. до 680 грн.). Відповідно до ст. 110 КоАП України пошкодження внутрішнього обладнання пасажирських вагонів, стекол локомотивів і вагонів тягне за собою накладення штрафу від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 грн. до 510 грн.).

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3601
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.