Новости. Залізничники Південної магістралі працюють над створенням комфортних умов для пасажирів з особливими потребами

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 16.09.2013.

Одна з провідних станцій Південної залізниці Лозова стрімко збільшує пасажиропотік. За 7 місяців поточного року перевезено понад 240 тисяч пасажирів, з них 126 тисяч - пільгового контингенту. Неабияк сприяє цьому забезпечення працівниками магістралі безперешкодного доступу до залізничних об'єктів людей з обмеженими фізичними можливостями.

Так, у травні 2013 року пішохідний міст через колії станції Лозова, що з'єднує місто та Авіловський бік, обладнали трьома спеціальними ліфтами для інвалідів і людей похилого віку. Біля входу до дзеркальної кабіни, оснащеної за останнім словом техніки, пасажирів зустрічає працівник, який викликає ліфт і супроводжує під час підйому й спуску. До речі, такими підйомниками поки можуть похвалитися лише дві станції Південної магістралі - Лозова і Люботин.

Потреби людей з обмеженими фізичними можливостями були враховані і при переоснащенні платформ вокзалу станції Лозова. Під час торішньої модернізації залізничники побудували спеціальні спуски і низькі платформи, які не потребують пандусів, що значно полегшує пересування в інвалідному візку. На вокзалі для інвалідів також є спеціальні кімната відпочинку й туалети, на автостоянці і в залах очікування виділені місця, позначені табличкою.

Крім цього, черговий по вокзалу приймає замовлення як від самих інвалідів, так і від супроводжуючих їх осіб на перевезення пасажирів-візочників у спеціально обладнаному вагоні. Посадку у вагон такі пасажири здійснюють за допомогою спеціальної групи з надання допомоги особам з обмеженими фізичними можливостями.

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3642
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.