Новости. Улітку поїздами Південної залізниці у дальньому сполученні скористалися понад 3 мільйони пасажирів

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 09.10.2013.

Упродовж червня-серпня 2013 року послугами поїздів дальнього сполучення формування Південної залізниці скористалися 3 млн 140 тисяч пасажирів, що на 123 тисячі більше, ніж за відповідний період минулого року.

Протягом трьох літніх місяців 2013 року також збільшилася заповнюваність (населеність) пасажирського рухомого складу: 90% проти 87% у 2012 році. Зокрема, на 3% зросла населеність поїздів кримського напрямку.

На Південній залізниці відзначають загальне зростання пасажиропотоку в донецькому і південному напрямках, а також на 16% - у західному напрямку, що відбулося завдяки призначенню денного поїзда № 163 /164 Харків - Київ " Інтерсіті +" і вечірнього регіонального поїзда № 189 /190 Суми - Київ. Збільшився попит на поїзд № 111 Харків - Львів, що цілорічно курсує повною схемою.

Для перевезення пасажирів з обмеженими фізичними можливостями влітку до складів поїздів включалися спеціалізовані вагони Південної та інших залізниць, якими перевезено 170 пасажирів - на 5% більше, ніж минулоріч.

Через інтенсивне старіння пасажирського рухомого складу залізничники припинили експлуатацію вагонів, технічний стан яких вимагає капітально-відновлювального ремонту. Загалом для забезпечення літніх перевезень структурними підрозділами пасажирської служби Південної залізниці було підготовлено 677 вагонів, 257 з них мали систему кондиціонування повітря. Станом на 1 вересня інвентарний парк пасажирських вагонів Південної залізниці, задіяних в основних і додаткових перевезеннях, становить 805 вагонів, з яких 284 або 35,3% вже відпрацювали встановлений термін служби.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3653
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.