Новости. Музей історії та залізничної техніки Південної залізниці приймає гостей

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 24.07.2014.

На початку липня в рамках урочистих заходів, присвячених 145-річчю Південної магістралі, в Харкові відкрився Музей історії та залізничної техніки Південної залізниці. Упродовж 2 тижнів експозицію оглянули вже понад 400 харків'ян та гостей міста.

Музей розташувався на території колишньої станції Харків-Товарний, поблизу головного залізничного вокзалу магістралі Харків-пасажирський, відразу за Північним терміналом.

На виставкових коліях та оглядових майданчиках музею представлено 36 одиниць раритетного рухомого складу та допоміжної техніки.

Більше 500 експонатів розміщено у критому виставковому павільйоні музею. Документи та креслення, інструменти та різноманітні технічні засоби понад 100-річної давнини дбайливо збиралися та зберігалися залізничниками магістралі упродовж багатьох років.

Першими відвідувачами музею стали працівники магістралі, ветерани-залізничники та вихованці дитячої залізниці "Мала Південна". Тепер ознайомитися з експонатами Музею історії та залізничної техніки Південної залізниці можуть усі охочі.

Довідково:

Музей історії та залізничної техніки Південної залізниці розташований за адресою: м. Харків, пл. Привокзальна, 1 (за Північним терміналом вокзалу Харків-пасажирський). Музей працює з 9.00 до 18.00, окрім понеділка та вівторка.

Замовити групову екскурсію, а також отримати детальну інформацію можна, зателефонувавши за номером (057)724-35-29.

Автор: Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?mid=100161&lid=1&id=3789
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт
ЖД станции:   Харків-Пасажирський

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.