Новости. Залізничники передали до правоохоронних органів розкрадачів залізничної інфраструктури

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 05.02.2016.

Працівники регіональної філії "Південна залізниця" передали до правоохоронних органів двох чоловіків, підозрюваних у пошкодженні й розкраданні елементів залізничної інфраструктури. Черговий випадок втручання в діяльність Південної залізниці з боку сторонніх осіб стався 4 лютого 2016 року.

Отримавши сигнал про збій у роботі пристроїв СЦБ, старший механік Володимир Литкевич та електромеханік Костянтин Власенко Сумської дистанції сигналізації та зв'язку регіональної філії "Південна залізниця" виявили пошкоджені колійні ящики рейкових кіл на перегоні Огульці - Совнаркомівська. Повідомивши про факт розукомплектування пристроїв СЦБ службі воєнізованої охорони магістралі та правоохоронним органам, залізничники, орієнтуючись по слідах на снігу, прослідували в напрямку руху можливого зловмисника й вийшли до нелегального пункту прийому металобрухту, розташованого в одному з найближчих сіл. Там залізничники й виявили деталі викрадених пристроїв СЦБ, а також самого зловмисника, якого передали до місцевого відділу поліції.

Того ж дня при слідуванні поїзда №6321 сполученням Харків-Пасажирський - Огульці не спрацювало автоблокування на ділянці Совнаркомівська - Огульці. Причиною могло стати розукомплектування елементів пристроїв СЦБ, тому поїзд слідував по ділянці зі швидкістю не більше 20 км/год, пильнуючи прохідні світлофори. При наближенні до зупиночної платформи Пирогове машиніст Сергій Чумаченко й помічник машиніста Сергій Кириченко (локомотивна бригада моторвагонного депо Люботин) побачили підозрілу особу, в якої при собі були частини, схожі на елементи пристроїв СЦБ. Машиніст зупинив поїзд для затримання цієї особи, а на станції Огульці затриманого було передано поліції.

Довідково

Питання збереження майна й технічних засобів залізниці від розкрадання, розукомплектування, пошкодження сторонніми особами перебуває на постійному контролі правоохоронців і залізничників, адже наслідки цих дій насамперед є загрозою для безпеки руху поїздів, здоров'я та життя пасажирів і працівників залізничного транспорту.

Так, упродовж січня 2016 року підрозділи служби воєнізованої охорони під час проведення оперативно-профілактичної роботи попередили 5 випадків розкрадання майна філії "Південна залізниця" загальною вартістю понад 9 тисяч гривень. За підозрою в розкраданні деталей верхньої будови колії, пристроїв СЦБ, деталей рухомого складу та іншого майна залізниці затримано 8 сторонніх осіб. У результаті аналізу крадіжок розроблені посилені заходи щодо втручання сторонніх осіб у діяльність залізниці.

Прес-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://wwww.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=4224&mid=1
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.