Новости. Харківська дистанція колії Південної залізниці відзначає 150-річний ювілей

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 26.08.2016.

Харківська дистанція колії регіональної філії "Південна залізниця" ПАТ "Укрзалізниця" відзначає 150 років від дня заснування. Цей структурний підрозділ є старшим за саму Південну магістраль, оскільки був створений за три роки до її відкриття, 1866 року, одразу після вибору траси на основі вишукувальних робіт. Саме тоді перші артілі колійників розпочали розчистку місця під будівництво, відсипку земляного полотна, підведення мостів та укладання колії.

Харківська дистанція колії регіональної філії "Південна залізниця" - потужний підрозділ колійного господарства, який обслуговує 482,5 км колії, в тому числі 802 стрілочних переводи та 65 штучних споруд. Крім того, опікується найбільшою пасажирською станцією - Харків-Пасажирський, а також дитячою залізницею "Мала Південна".

Безперебійну роботу великого господарства забезпечують 786 працівників, які трудяться на 15 околодках, механічних майстернях, а також у цехах - двох мостових, водовідвідному, з будівництва та житлових споруд, дефектоскопії. Упродовж останнього десятиліття колектив дистанції вісім разів здобував перемогу у галузевому змаганні.

За 150-річну історію колектив Харківської дистанції колії домігся чималих успіхів, не здає своїх позицій і нині. Саме харківські колійники стали піонерами у технології впровадження прискореного руху в Україні. 2002 року вони першими розпочали роботи з підготовки до пуску прискореного поїзда Харків-Київ "Столичний експрес" і успішно виконали їх у надзвичайно стислі терміни з відмінною якістю. 2012 року колектив Харківської дистанції колії зумів ефективно забезпечити підготовку до проведення футбольного чемпіонату "Євро-2012". Тоді на напрямках Харків - Київ, Харків - Лозова, де наразі курсують поїзди "Інтерсіті+", окрім забезпечення відмінної бальної оцінки колії, власними силами, застосувавши передові технології та найсучасніші будівельні матеріали, харківські колійники відремонтували чи реконструювали майже всі приміщення околодків, робочих відділень, переїзних постів.

Пресс-центр Південної залізниці

URL оригинала: http://wwww.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=4376&mid=1
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.