Новости. ПАТ «Укрзалізниця» для боротьби з корупцією застосує форензік, – Войцех Балчун

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 30.06.2017.

Для боротьби з корупцією та іншими злочинами в ПАТ «Укрзалізниця» застосуватиметься провідний іноземний досвід – форензік. Тендер на проведення таких робіт в галузі залізничного транспорту буде оголошено незабаром. Як повідомив голова правління товариства Войцех Балчун, до участі в тендері будуть запрошені всесвітньо відомі фірми, які є лідерами в цьому сегменті. У першу чергу компанії аудиторської «великої четвірки».

Форензік – це комплекс заходів спеціалізованої компанії з розслідування вже вчинених корупційних та інших злочинів, а також запобігання фактам шахрайських дій з боку менеджерів компанії, їх найближчого оточення. «Це не одноразова акція, а системна робота, спрямована проти хабарництва, корупції, фінансових шахрайств. Загалом практика форензік триває 1,5-3 роки, в залежності від складності та глибини ураження корупцією компанії. Результатом форензіку має стати викриття та звільнення учасників незаконних оборудок всередині Укрзалізниці та передача матеріалів до правоохоронних та судових органів. Наша мета – побудова внутрішньої системи протидії корупції та хабарництву», – повідомив Войцех Балчун.

За його словами, серед протиправних дій, які наразі мають місце в роботі Укрзалізниці, завдають їй матеріальної та репутаційної шкоди, - це прояви корупції, хабарництво, крадіжки, перевищення повноважень, фінансові зловживання та інші. «Найгірше, що значною мірою ці протиправні дії, спрямовані на незаконне збагачення, часто стають можливими за участі можновладців та представників правоохоронних органів. Це ускладнює та затягує процес виявлення таких випадків та не дозволяє системно їм протидіяти. Тому розраховуємо на незаангажованих спеціалістів та нетипові для України механізми, яким і має стати форензік», – зауважив голова правління ПАТ «Укрзалізниця».

Форензік дозволяє виявити значні потенційні ризики та загрози в компанії, протиправні дії працівників на етапі їх виникнення. Менеджмент ПАТ «Укрзалізниця» прагне застосовувати превентивні заходи для попередження в компанії фактів корупції та шахрайства.

Довідка

Форензік (англ. forensic) – діяльність із виявлення, аналізу та врегулювання ситуацій щодо фінансових, комерційних, правових та інших питань, які містять значні економічні ризики, чи у випадках, коли дії співробітників не відповідають законодавчим чи іншим нормативним актам, принципам та стандартам.

URL оригинала: http://www.uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/453264/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.