Новости. Працівники Департаменту безпеки Укрзалізниці спільно з правоохоронними органами попередили антидержавні протиправні дії

Офіційний сайт "Укрзалізниці", 13.11.2017.

У жовтні 2016 року регіональною філією «Південна залізниця» за результатами проведеної процедури закупівлі було укладено договір з ПрАТ «НВЦ Трансмаш» на капітальний ремонт лінійного обладнання на суму понад 6,6 млн грн. Працівники Департаменту безпеки ПАТ «Укрзалізниця» встановили, що компанія, з якою укладений договір, має виробничі потужності на тимчасово непідконтрольній території України, що несе ризики втрати майна та коштів.

Служба безпеки ПАТ «Укрзалізниця» оперативно звернулася до Управління СБУ в Харківській області для проведення перевірки виявлених фактів та недопущення втрати майна ПАТ «Укрзалізниця». За результатами розгляду звернення органами СБУ було відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України («Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації»).

Під час проведення слідчих заходів, було визначено, що директор ПрАТ «НВЦ Трансмаш» у 2014 році перереєстрував підприємство в терористичній організації «ЛНР». У 2015 році ПрАТ «НВЦ Трансмаш» було перереєстроване в м. Харків, з метою отримання можливості виконувати роботи з ремонту обладнання ПАТ «Укрзалізниця». Після виконання робіт по договору кошти були перераховані на рахунок підприємства. Після чого директором ПрАТ «НВЦ Трансмаш» здійснено сплату коштів у вигляді податків терористичній організації «ЛНР».

13 жовтня 2017 року в Київському суді м. Харкова відбулося судове засідання по зазначеному кримінальному впровадженню, на якому було встановлено вчинення директором ПрАТ «НВЦ Трансмаш» кримінального правопорушення ч. 1 ст. 258-3 КК України, а саме сприяння терористичній організації.

Завдяки злагодженим діям працівників Департаменту безпеки ПАТ «Укрзалізниця» та Управління СБУ у Харківській області були виявлені та припинені антидержавні протиправні дії, внаслідок чого попереджено завдання шкоди інтересам держави та ПАТ «Укрзалізниця».

URL оригинала: http://uz.gov.ua/press_center/up_to_date_topic/462118/
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.