Новости. Залізничники разом з поліцейськими затримали розкрадачів елементів залізничної інфраструктури

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 15.02.2018.

Увечері 14 лютого 2018 року на перегоні Лозова – Панютине регіональної філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» працівники воєнізованої охорони магістралі разом зі співробітниками Лозівського районного відділу Національної поліції затримали двох зловмисників, які пошкодили колійні коробки і викрали 2 трансформатора ПОБС-2А. Під час затримання викрадачі чинили опір, тому співробітник поліції змушений був застосувати табельну зброю. Затримані громадяни та викрадене ними майно доставлені до Лозівського районного відділу Національної поліції.

Південна магістраль зазнає суттєвих збитків від розкрадання елементів залізничної інфраструктури, що становить серйозну загрозу безпеці руху поїздів із вантажами та пасажирами. Працівники дистанцій сигналізації та зв’язку і воєнізованої охорони як самостійно, так і спільно зі співробітниками територіальних органів Національної поліції докладають чимало зусиль із профілактики крадіжок: проводять рейди на криміногенних дільницях, перевіряють пункти накопичення брухту металів тощо. Утім здебільшого зусилля виявляються марними.

Так, упродовж 2017 року в господарстві сигналізації та зв’язку регіональної філії «Південна залізниця» зафіксовано 171 випадок крадіжки та пошкодження пристроїв залізничної автоматики, що на 41,3% перевищує показники 2016. Збитки, завдані залізниці, складають 681 тис. грн.

Найчастіше залізничники Південної фіксують розкрадання:

– обмоток дросель-трансформаторів (71 випадок, усі в Харківській області та у місті Харків);
– пристроїв кабельної мережі СЦБ та зв’язку (25 випадків, 19 - у Харківській області, 6 – у Полтавській);
– трансформаторів типу ПОБС, РОБС, СОБС, ПРТ, СТ, ПРТА ( 37 випадків, 35 із них – у Харківській області).

Уже в січні 2018 року в господарстві сигналізації та зв’язку зафіксовано 9 випадків пошкодження та розкрадання пристроїв залізничної автоматики, усі в Харківській області.

Залізничники Південної магістралі закликають усіх не залишатися байдужими, виявляти свою громадянську відповідальність і повідомляти про відомі випадки крадіжок працівникам залізниці чи органам правопорядку.

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=4757&mid=1
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт, Происшествия

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.