Новости. Судове засідання щодо тарифів на проїзд у метро перенесли

МедиаПорт, 14.05.2019.

До суду не з’явилися представники відповідача — виконавчого комітету Харківської міської ради. Наступне засідання призначили на 23 травня.

Харківський окружний адміністративний суд сьогодні мав продовжити розгляд позову громадської організації «Харківський антикорупційний центр», яка оскаржує підвищення тарифів на проїзд у метро. Проте на засідання не з’явилися представники відповідача — виконкому Харківської міськради, а також один з представників третьої особи у справі — КП «Харківський метрополітен».

За словами судді Андрія Зінченка, один з представників виконкому повідомив, що перебуває на лікарняному, інший — у відпустці. Обидва зазначили, що інші представники виконкому зайняті.

Процитувавши клопотання представників виконкому, суддя спитав у присутніх, чи можна продовжити розгляд.

Представник позивача Володимир Рисенко назвав клопотання представника виконкому, подане у зв’язку з відпусткою, необґрунтованим.

«Виконком Харківської міської ради є суб’єктом владних повноважень, він не позбавлений можливості призначити інших представників, а щорічна відпустка в таких органах погоджується за декілька місяців, згідно з планом відпусток. Крім того, до матеріалів справи, наскільки я зрозумів, не додано доказів того, що всі інші представники виконкому зайняті в інших судових засіданнях. Тому я вважаю клопотання необґрунтованим», — сказав Рисенко.

Суддя відклав засідання до 15:00 23 травня.

На думку Рисенка, позиція представників виконкому свідчить про навмисне затягування розгляду. Виконком планує 22 травня перезатвердити тарифи на проїзд в метро, трамваях і тролейбусах.

«Я особисто пов'язую це з тим, що 22.05.19 відбудеться засідання виконкому, на якому виконком планує повторно затвердити підвищені тарифи. І їм необхідно за будь-яку ціну затягнути судове засідання до дати після рішення суду», — сказав Рисенко.

На питання, чи буде в такому випадку мати сенс суд надалі, він відповів: «Він має значення, тому що буде зафіксовано, і це визнано міськрадою, що вони незаконно підвищили тарифи, без дотримання необхідної процедури, по-друге, якщо суд прийме таке рішення, ми будемо думати над тим, як повернути харків'янам ці кошти, які вони надмірно сплачували».

Харківський окружний адміністративний суд наразі розглядає два позови «Харківського антикорупційного суду» щодо тарифів — на проїзд у метро та на проїзд у трамваях і тролейбусах. До підвищення у лютому вартість проїзду в метро складала 5 грн, в трамваях і тролейбусах — 4 грн. Нині — 8 і 6 грн відповідно. Суд призупинив дію рішень виконавчого комітету щодо тарифів, проте виконком затвердив їх у новій редакції, після чого рішення підтримали на сесії депутати Харківської міської ради.

Про те, що виконком має намір перезатвердити тарифи, стало відомо на початку квітня.

Представники «Харківського антикорупційного центру» направили до міськради пропозиції щодо покращення роботи електротранспорту. Пропонують провести громадські слухання щодо тарифів та аудит транспортних підприємств, відтермінувати підвищення вартості проїзду та запровадити механізм динамічних тарифів.

URL оригинала: https://www.mediaport.ua/sudove-zasidannya-shchodo-tarifiv-na-proyizd-u-metro-perenesli
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.