Новости. За 4 місяці 2019 року Південній залізниці компенсовано 11,5% збитків за перевезення пільговиків у приміському сполученні

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 15.05.2019.

Упродовж січня-квітня 2019 року регіональною філією «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» у приміському сполученні перевезено 3 млн 261 тис. пасажирів пільгових категорій, компенсація за які повинна відшкодовуватися місцевими органами виконавчої влади, на суму 24 млн 270 тис. грн. Сума отриманої у 2019 році компенсації складає 2 млн 797 тис. грн (у тому числі 309 тис. грн – погашення заборгованості з компенсації минулого року) або 11,5% від суми наданих за січень-квітень послуг.

Найповніше із семи областей України, на території яких Південна магістраль забезпечує транспортне обслуговування, відшкодовуються збитки у Донецькій (63%), Луганській (53,2%), Кіровоградській (34%) та Чернігівській (31%).

Регіональна філія «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» здійснює пільгове перевезення громадян відповідно до чинного законодавства. Компенсація за пільгове перевезення повинна забезпечуватися за рахунок місцевих бюджетів. Свої соціальні зобов’язання залізничники виконують безвідмовно і в повному обсязі. Недоотримання компенсації збитків з боку органів місцевої влади створює суттєві перешкоди для придбання запасних частин у необхідному обсязі та робить неможливими модернізацію й ремонт рухомого складу.

Південна залізниця вкотре закликає органи місцевої влади областей, в межах яких магістраль здійснює свою діяльність, віднайти можливість компенсувати збитки за пільгові перевезення громадян і не змушувати Південну магістраль скорочувати розміри руху приміських поїздів.

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=5026
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.