Новости. Південна залізниця відзначила 150-річчя від дня заснування

Офіційний сайт Регіональної філії "Південна Залізниця" АТ "Укрзалізниця", 08.07.2019.

5 липня у Харкові відбулися урочистості з нагоди 150-річного ювілею магістралі.

Найкращі працівники магістралі отримали відзнаки АТ «Укрзалізниця» і регіональної філії «Південна залізниця», а також Харківської обласної державної адміністрації.

Голова правління, члени правління та директори регіональних філій АТ «Укрзалізниця» також взяли участь в урочистостях.

У привітальній промові Євген Кравцов наголосив: «Для мене Південна залізниця завжди була точкою опори. Саме на працівників Південної залізниці в будь-якій ситуації, навіть найважчій, можна покластися, і буде зроблено все можливе й неможливе, щоб завдання було виконане. Упевнений, що в майбутньому нас чекають роки процвітання, роки приємної, хоч і важкої праці. І колектив Південної залізниці завжди буде твердою опорою для всієї Укрзалізниці».

У свою чергу директор регіональної філії «Південна залізниця» Микола Уманець зазначив: «Мені дуже приємно привітати вас з великим святом! За останні десятиліття ми пройшли непростий шлях. Низький уклін нашим ветеранам, які наполегливою працею не лише зберегли залізницю, а й зміцнили її. Спасибі кожному працівникові. Завдяки сумлінній праці колективу Південна магістраль була, є і буде. І ми сьогодні самовіддано працюємо на благо народу України. Це є велика честь для кожного з нас. Я хочу побажати усім мирного неба, благополуччя і нових виробничих звершень».

Довідково.

150 років тому, 6 липня 1869, було відкрито регулярний рух потягів на ділянці Курськ - Харків. Саме ця дата є днем заснування Південної магістралі. Південна залізниця має унікальне географічне розташування та значні транзитні можливості. Залізниця поєднує Донбас і Слобожанщину з Києвом та складовою частиною національного транспортного коридору прискореного пасажирського руху на напрямку Гребінка — Полтава — Красноград — Лозова.

Нині Південна магістраль здійснює транспортне обслуговування понад 1000 промислових і більше 2000 комерційних підприємств, а також населення 6 областей України: Харківської, Полтавської, Сумської, Кіровоградської, Чернігівської та Луганської. Колії Південної залізниці простягнулися більш ніж на 3 тис км. Безперебійну роботу філії забезпечує 32-тисячний колектив залізничників Південної магістралі.

Фото 1 | Фото 2 | Фото 3 | Фото 4 | Фото 5 | Фото 6

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=5069
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.