Новости. На Південній залізниці триває підготовка до роботи в осінньо-зимовий період

Офіційний сайт Харківської міської ради, 01.10.2019.

Південна залізниця активно проводить підготовку структурних підрозділів філії до роботи в осінньо-зимовий період та вживає всіх необхідних заходів, спрямованих на забезпечення безперебійної та ефективної роботи залізничного транспорту в зимові місяці.

Наразі здійснюється робота з підготовки котельних, ремонту покрівлі, профілактики обладнання пневматичного обдування та електричного обігріву стрілочних переводів, підготовки пристроїв електропостачання, сигналізації, централізації і блокування, а також снігоприбиральної та снігоочисної техніки, інструменту та інвентарю тощо. На станціях Харківської, Сумської, Полтавської та Куп’янської дирекцій залізничних перевезень розроблені та затверджені оперативні плани снігоборотьби, переглянуті схеми закріплення стрілочних переводів за підрозділами для очищення їх від снігу.

Готова до роботи в умовах холодних температур снігоочисна та снігоприбиральна техніка. На сьогодні підготовлено 13 одиниць снігоприбиральних машин серії СМ-2 і 14 од. снігоочисних машин.

Триває підготовка до осінньо-зимового періоду адміністративних і службових приміщень: здійснюється ремонт та утеплення дверей, вікон, ремонт покрівлі, ремонт та налагодження систем вентиляції і опалювання приміщень.

Для забезпечення безперебійного руху в зимових умовах здійснюється підготовка стрілочних переводів: з обладнанням системи пневмообдуву підготовлено 2508 одиниць і 162 одиниці – з системою електрообігріву. Силами дистанцій електропостачання відремонтовано і підготовлено 1048,3 км контактної мережі (при плані до 01.11.2019 – 1060 км). Для боротьби з ожеледдю підготовлено 34 од. пристроїв для механічного очищення ожеледі. Для організації поїзної роботи в складних метеорологічних умовах обладнано: 30 од. струмоприймачів рухомого електровозів сталевими полозами, 11 од. локомотивів обладнані вібропантографами, 31 од. – пневмобарабанами. Важливим аспектом забезпечення роботи в зимовий період є створення належних умов праці. З цією метою завершуються огляд і підготовка пунктів обігріву, місць у гардеробних, душових і приміщень для сушки одягу. Особливу увагу приділено навчанню і перевірці знань «першозимників». За даними служби кадрової та соціальної політики вже пройшли спеціальне навчання 820 працівників. Насамперед увага приділяється таким актуальним питанням: як уникнути переохолодження й обмороження, надати першу допомогу постраждалим від низьких температур та інше.

У цілому підготовка до роботи регіональної філії «Південна залізниця» в осінньо-зимовий період ведеться за затвердженим графіком і буде завершена у встановлені строки.

URL оригинала: http://www.pz.gov.ua/news/razvorot.php?id=5129
Разделы по теме:
Рубрики:   ЖД транспорт

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.