Новости. Пільговий проїзд: заступник Кернеса відповів на скаргу багатодітної матері з Пісочина

Суспільне UA, 08.02.2020.

Харків не компенсуватиме проїзд пільговиків, зареєстрованих в інших громадах. Жителі інших міст мають просити відшкодування пільги у своїх громад.

Про це в ефірі програми "Тема дня" сказав заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури Євгеній Водовозов. Так він прокоментував звернення у соцмережі мешканки Пісочина Оксани Іванець, яка має статус учасниці бойових дій та виховує п'ятьох дітей.

"Житель іншої громади може звернутися до керівницта своєї громади. Ця громада може укласти договір з нашим комунальним підприємством, придбати картку для цього громадянина України і потім, якщо він скористається нею у місті Харків компенсувати місту Харкову ту послугу, яку ми йому надали", — сказав віцемер.

"Це зовсім нескладна процедура. Це заключення стандартного договору з КП "Харківпас", яке є оператором", — додав він.

За його словами перемовини наразі йдуть з різними містами обласного значення та ОТГ.

"У це питання втручається і координує зараз обласна державна адміністрація. Ми у постійному діалозі з Департаментом соціального захисту населення обладміністрації. На мою думку, якщо усі міські голови і голови ОТГ підійдуть до цього питання зважено та нормально, вони знайдуть той компроміс з мешканцями своїх громад, який задовольнить і їх, і не наноситиме збитку місту Харкову", — сказав Водовозов.

Харків має компенсувати проїзд пільговикам міста за Статутом муніципальної громади і Бюджетним кодексом, зазначив Водовозов. За його даними, сума, що покриває пільговий проїзд харків'ян на 100%, дорівнює більш ніж 3 млрд грн.

Міськрада веде переговори з різними організаціями пільговиків, в тому числі ветеранів АТО. Як варіант вирішення — держава могла б компенсувати місту вартість електроенергії.

"Якщо б [...] готові компенсувати проїзд заліком електроенергії, так званим клірингом, ми однозначно знайшли б компроміс з іншими громадами, з іншими містами і могли б зняти обмеження у кількості поїздок і містопроживанні навіть. Якщо це компенсується державою, ми би виконували законодавство в рамках усієї держави. Якщо це компенсується містом, ми маємо виконувати законодавство", — сказав Водовозов.

"Ніяких варіантів немає: або компенсація з боку держави коштами, або компенсація з боку держави нехай навіть електроенергією", — відповів він, додавши, що на сьогодні від центральних органів влади є усна відповідь про неможливість такої компенсації.

Як відомо:

Після того, як у транспорті почали з'являтися об'яви до мешканців Харкова щодо необхідності оформлення пільгових квитків, жителька Пісочина Оксана Іванець звернулася у соцмережі до голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера: "Я та моя родина вчаться та працюють у м. Харків, тобто на проїзд по м. Харків ми повинні виділити 2,5 тисяч гривень щомісяця, що як для багатодітної сім'ї, в якій виховується 5 дітей, є значною сумою. Ми усно зверталися до Пісочинської селищної ради з проханням компенсації безкоштовного проїзду. Нам повідомили, що мають право компенсувати його лише в межах ОТГ відповідно до законодавства України. Після звернення до РДА Харківського району (усного) нам повідомили, що компенсацією безкоштовного проїзду повинні займатися ОТГ".

URL оригинала: https://suspilne.media/13354-pilgovij-proizd-zastupnik-kernesa-vidpoviv-na-skargu-bagatoditnoi-materi-z-pisocina/
Разделы по теме:
Рубрики:   Метро, Трамвай, Троллейбус

Добавить комментарий

Для того, чтобы добавить комментарий, Вам нужно зарегистрироваться и/или авторизоваться на форуме.